Liga 1

Coronavirusul schimbă formatul în Liga 1 » Scenariul total neașteptat: „E o premieră ce spun, dar ne gândim la varianta asta”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 13 March 2020

Pandemia de coronavirus a întrerupt Liga 1. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a oferit mai multe scenarii pentru continuarea competiției, inclusiv o schimbare a formatului.

„Am putea avea și o situație nereglementată de regulament prin care să stabilim echipele calificate în cupele europene și echipele retrogradate. O soluție la limită ar fi să tragem linie acum, dar nu ar fi tocmai corect. Ultima variantă, anularea campionatului, e puțin probabilă, dar o luăm în considerare. Cred că spun ceva în premieră. S-ar putea să avem o modificare la 16 echipe în sezonul următor și să vedem ce facem cu echipele retrogradate, apoi să mai aduce două din Liga 2”, a declarat Justin Ștefan la TV Digi Sport. 

Liga 1, în același timp cu Euro 2020?

Campionatul European de fotbal a fost inițial programat în perioada 12 iunie - 12 iulie. Francezii de la L`Equipe susțin că turneul va fi amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus. Dacă se va juca, meciurile de la Euro ar putea avea loc în același timp cu partidele din Liga 1. 

„Dacă s-ar relua competiția pe 15 mai, ne-ar permite să terminăm play-off-ul la finalul lunii iunie. De asta a oferit Craiova acea dată. Cel mai rău scenariu ar fi să recuperăm începând cu luna iunie. Ar trebui să jucăm din două în două zile pentru a termina la timp. În 7 - 9 iulie ar trebui să avem calificările din Liga Campionilor. Dacă se va desfășura Euro 2020, probabil se va juca în același timp cu Liga 1”, a precizat Justin Ștefan.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.