Liga 1

Cum ar vrea unele cluburi de la noi să-și reducă pierderile: „Contracte la jumătate luna asta”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 15 March 2020

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a identificat două mari probleme generate de coronavirus în fotbalul românesc. Fotbaliștii ar putea rămâne neplătiți, iar echipele ar putea ajunge în incapacitatea de a juca după data de 30 iunie 2020.

„Există cluburi la Liga 2 și 3 care spun că vor plăti jucătorii la 50% luna asta. Trebuie să vedem. Din punct de vedere legal, deocamdată nu e posibil. Sunt situații excepționale și se vor lua măsuri excepționale. Nu e vina nici a jucătorilor, nici a cluburilor. Va trebui să ne așezăm la masă și să luăm decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o situație de compromis. Trebuie să înțeleagă că pierderile vor fi suportate de ambele părți”, a declarat Emilian Hulubei la TV Digi Sport.

Liga 1, întreruptă din cauza coronavirusului

Liga 1 a fost suspendată până în momentul în care pandemia de coronavirus va trece. Mai multe scenarii privind continuarea competiției au fost vehiculate, printre care și cel de programare a partidelor la vară. Emilian Hulubei ridică o problemă interesantă, una discutată și în Scoția, cu Ianis Hagi printre protagoniști. Ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră pe 30 iunie?

„Vor trebui prelungite contractele jucătorilor. Există o mare problemă, nu se poate face asta unilateral. Trebuie prelungite prin negociere, de asta zic că e ceva serios și trebuie discutat. Ce se întâmplă dacă va trece de luna iunie?”, a spus Hulubei. 

VIDEO / Cum ne apărăm de coronavirus

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.