Diverse

O hartă senzațională: cum arată nivelurile de poluare acum în China, față de perioada fără coronavirus + câte vieți ar fi fost salvate

În China smogul și poluarea aerului era un lucru obișnuit în marile orașe

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 18 March 2020

Măsurile drastice de izolare și prevenire împotriva Covid-19 au efecte pozitive în domeniul poluării. În China, țara din care a izbucnit pandemia, poluarea mortală a fost mult redusă, ceea ce înseamnă salvarea vieților a zeci de mii de persoane. 

Un cercetător al Universității Stanford a analizat efectele reducerii de poluare ca urmare a restricțiilor impuse de autorități pentru Coronavirus. El a declarat pentru CNN că între 50.000 și 75.000 de oameni ar putea fi salvați de la o moarte prematură ca urmare a reducerii poluării mortale. 

„Reducerea poluării aerului în China cauzate de această peturbare econimică a salvat probabil de douăzeci de ori mai multe vieți în China decât s-au pierdut din cauza infecției cu Covid-19 în țara respectivă”, a spus cercetătorul Marshall Burke pentru sursa citată. 

Legătura dintre poluarea aerului și decesele premature a fost stabilită în urma unui studiu de 30 de ani în peste 652 de orașe și 24 de țări de pe șase continente. Studiul a constatat că creșterea poluării aerului are o legătură cu creșterea deceselor: cu cât mai mare e nivelul de poluare, cu atât oamenii mor mai repede. 

În China s-au înregistrat 80.894 cazuri de persoane infectate cu Covid-19, din care 3.237 au murit, iar 69.414 s-au recuperat. 

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.