Campionate

Belarus şochează întreaga planetă » S-a reluat campionatul, cu public în tribune: „Beţi vodcă şi faceţi saună! Virusul e o psihoză"

BATE Borisov FOTO: facebook.com/fcbate

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 19 martie 2020

Fotbalul e suspendat aproape fără excepţie în Europa, dar una dintre ţările de pe continent a decis să dea drumul campionatului şi chiar să permită accesul publicului în tribune.

E vorba despre Belarus, unde astăzi s-a jucat meciul dintre Energetik-BGU şi BATE Borisov, scor 3-1.

Federaţia de la Minsk a anunţat că ar fi luat această decizie după ce s-a consultat inclusiv cu UEFA şi în urma unui sondaj realizat în rîndul echipelor, care nu s-au plîns că ar avea cazuri de jucători sau antrenori depistaţi pozitiv cu coronavirus.

Inclusiv preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, aflat în funcţie de peste 25 de ani, a îndemnat populaţia să nu ia foarte în serios această pandemie şi a avut un discurs public incredibil: "Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism".

Deşi Belarus a raportat şi ea 51 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, şeful statului a numit aceast virus "o psihoză, la fel cum decizia ţărilor de a a închide frontierele este o mare prostie".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.