Campionate

Jens Lehmann, declarație scandaloasă cu privire la COVID-19: „Nu suferim mai mult după ce trece pandemia?"

Jens Lehmann a deschis o dezbatere aprinsă şi cu bătaie lungă

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 20 martie 2020

Fostul portar Jens Lehmann (50 de ani) a stârnit polemici, contestând măsurile drastice: „E mai bine să stăm în carantină în lupta cu ceva invizibil, dar pierzându-ne slujbele şi distrugând companii de succes?"

Nu toată lumea aprobă deciziile ţărilor ce impun sau recomandă oamenilor să nu iasă din case decât dacă au necesităţi stringente pentru a limita propagarea pandemiei. Jens Lehmann este unul dintre cei ce privesc altfel criza, declaraţiile sale provocând discuţii aprinse pe reţelele sociale. „Şi dac-aşa vom cauza mai multe probleme bunăstării persoanelor închizând totul? E mai bine să stăm în casă, în carantină, contra a ceva cu care nu ne-am confruntat în ultima perioadă, pierzându-ne serviciile şi distrugând companii de succes? Vor fi mai mulţi oameni care vor suferi pentru enormele probleme financiare care vor urma decât cei afectaţi de virus? Cine poate şti?!", a postat germanul de 50 de ani, ales în două rânduri cel mai bun portar european.

"Mai multe sinucideri decât morţi de virus!"

Răspunsurile nu au întârziat să apară, destui criticându-i atitudinea. „Un sfat foarte gentil, ar fi mai bine dacă taci, pentru că habar n-ai de pandemie! Este vorba despre fapte şi cei de la OMS cunosc mai bine" şi „Mulţi oameni de ştiinţă au răspunsul la întrebările tale" l-au certat. Au fost însă şi voci de susţinere: „E adevărat, lumea a înnebunit! Zilnic se sinucid în Anglia mai mulţi oameni decât cei morţi din cauza coronavirusului!".

În cariera sa de fotbalist, Lehmann a apărat poarta unor echipe precum Schalke 04, Borussia Dortmund, Arsenal și VfB Stuttgart.

61 de meciuria strâns Jens Lehmann pentru echipa națională a Germaniei

REGULI CORONAVIRUS

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.