Liga 1

OPINIE GSP » Aurelian Botezatu: La noi cine face primul pas?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 martie 2020

Nimeni în Europa nu știe dacă acest sezon va mai putea fi dus la bun sfârșit. Se avansează date, scenarii, însă coronavirusul face ravagii în continuare și amenință să ne țină în case luni întregi. Iar fără competiție, cluburile pierd bani, multora fiindu-le amenințată existența. Indiferent că vorbim despre modesta noastră Liga 1 sau de marile campionate ale Bătrânului Continent!

Poate și de aceea, nemții n-au mai așteptat ajutor de la stat. În Bundesliga, jucătorii au început ei să iasă ei în față și să ceară reducerea salariilor, pentru a veni în întâmpinarea angajatorilor care altfel, în câteva luni, s-ar putea să nu mai aibă de unde să le achita contractele.

Vorbim despre fotbaliștii Borussiei Monchengladbach, mai nou ai Mainz-ului, care suportă o parte din banii lui Maxim, împrumutat la Gaziantep, și chiar despre cei ai divizionarei secunde Dynamo Dresda. Aceștia din urmă au decis să renunțe per total la 300.000 de euro, până-n iunie, pentru a-i putea susține și pe ceilalți angajați ai clubului, trimiși acasă.

În Liga 1, deocamdată, toată lumea privește la cearta dintre cluburi și AFAN despre cum ar trebui interpretată și aplicată ordonanța de urgență privind șomajul tehnic. Rămân cei 3.500 de lei net lunar oferiți de Guvern, cum le-ar fi de ajutor cluburilor, în special celor mici, sau acestea trebuie să pluseze cu până la 75 la sută din salariul net lunar al fiecărui fotbalist, cum pretinde sindicatul lor?

Dar jucătorii? La noi cine face primul pas? E clar că nu poți compara contractele din campionatul nostru cu acelea din Germania. Însă problema rămâne aceeași. Fără meciuri, fie și cu tribunele goale, dispar banii din drepturi TV. Și odată cu ei, foarte probabil, vor sucomba și mulți dintre aceia care până acum le-au plătit salariile. 

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.