Stiri extrasport

Virusologul Molnar Geza, estimări despre pandemia de coronavirus: „Vor fi două vârfuri în România”

Molnar Geza, unul dintre cei mai cunoscuți virusologi din România, a vorbit despre epidemia de coronavirus cu care se confruntă și țara noastră . Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 martie 2020

CORONAVIRUS. Pandemia de COVID-19 s-a instalat serios și în România. Până luni, peste 570 de persoane erau infectate, iar estimările specialiștilor nu sunt deloc îmbucurătoare.

Molnar Geza, unul dintre cei mai cunoscuți virusologi din România, a vorbit despre epidemia de coronavirus cu care se confruntă și țara noastră. Acesta estimează două vârfuri ale numărului de îmbolnăviri. 

Potrivit expertizei acestuia, primul vârf va fi în maximum două săptămâni, mai exact în prima parte a lunii aprilie.

„Cunoscând obiceiurile și disciplina populației României, după Paști, la 7-14 zile vom mai avea un vârf, fără nicio discuție. Pentru că de sărbători mulți vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude.

Sub acest aspect, din păcate, ne aşteptăm şi la ruralizarea acestor cazuri, la apariţia lor şi la sate, pentru că acum marea majoritate sunt în urban. Însă, în mediul rural nu va fi de proporţii mari, dar vor fi izbucniri familiale sau de comunitate, izolate.”, a declarat reputatul virusolog, potrivit site-ului cluj24.ro.

VIDEO // Măsuri de prevenție împotriva coronavirusului

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.