Campionate

Gianni Infantino, președintele FIFA, propunere care va enerva federațiile europene: „Trebuie să protejăm jucătorii”

Gianni Infantino, președintele FIFA, a cerut sacrificii şi folosirea crizei pentru a reduce competiţiile: „Mai puţine, dar mai interesante şi mai echilibrate. Evaluăm pagubele şi repornim, dar nu de la zero!”. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 24 martie 2020

Gianni Infantino, președintele FIFA, a cerut sacrificii şi folosirea crizei pentru a reduce competiţiile: „Mai puţine, dar mai interesante şi mai echilibrate. Evaluăm pagubele şi repornim, dar nu de la zero!”.

Preşedintele FIFA a vorbit cu Gazzetta dello Sport despre gravele probleme resimţite şi de fotbal din cauza pandemiei şi soluţiile ieşirii din criză după reluarea activităţii. „E nevoie de o evaluare a impactului economic global. Nu ştim când vom reveni la normal, să folosim însă această oportunitate! Am putea reforma fotbalul, făcând un pas în spate. Cu formate diferite, mai puţine turnee, dar mai interesante. Mai puţine echipe şi mai echilibrate. Mai puţine meciuri pentru a proteja sănătatea jucătorilor şi mai atractive”, spune Gianni Infantino.

Federațiile din Europa nu sunt însă dispuse să reducă numărul de meciuri din propriile campionate. Serie A, La Liga, Premier League și Ligue 1 au 20 de echipe și ar suferi pierderi financiare foarte mari dacă ar reduce numărul la 18. Mai mult, în Anglia se ia în calcul și creșterea numărului de echipe la 22, dacă sezonul nu va putea fi reluat.

10 milioane $ la OMS

Şeful forului mondial a oferit garanţii în privinţa stabilităţii financiare: "Datorită situaţiei noastre solide, putem propune măsuri de solidaritate. Zece milioane de dolari la fondul OMS. Apoi, instituirea unui fond global de asistenţă pentru fotbal. FIFA e sănătoasă şi are resurse acumulate în ultiimii patru ani, necesare în situaţii de criză. E o criză mondială, vom evalua daunele şi vedem cum le acoperim. Facem sacrificii şi vom reporni. Nu de la zero, suntem privilegiaţi, dar vom salva cu toţii fotbalul dintr-o criză ce riscă să devină ireversibilă". 

"Mai întâi sănătatea, apoi restul. Se va juca doar când nu mai există pericol. Este nevoie de măsuri dure de protejare a contractelor, dispense temporare de la regulament asupra statutului jucătorilor şi transferurilor"
Gianni Infantino, preşedinte FIFA

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.