Liga 1

Anamaria Prodan intervine în conflictul momentului în Liga 1: „Repet, e doar părerea mea”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 martie 2020

Anamaria Prodan, unul dintre impresarii importanți din fotbalul românesc, a vorbit despre situația financiară a jucătorilor ei și despre acțiunile la care încearcă să recurgă cluburile din Liga 1 în plină pandemie de coronavirus. 

Mai multe formații din Liga 1 au început să ia măsuri pentru a limita pierderile provocate de pandemia de coronavirus. CS Universitatea Craiova renegociază contractele fotbaliștilor, Dinamo taie salariile la jumătate, iar Gigi Becali amenință FRF și vrea să poată da afară măcar 3 jucători.

Anamaria Prodan: „Stăm cu ochii pe Guvern”

„Eu și jucătorii pe care îi reprezint vorbim deja despre această situație. Așteptăm să vedem ce o să fie. Stăm cu ochii pe Guvern. Numai acolo se va decide când se termină starea de forță majoră și când contractele revin la normal. Chiar dacă sunt anumiți patroni care caută să rupă unilateral contractele, nu se poate. Ăsta e punctul meu de vedere. Pot să se folosească de clauza de forță majoră și să achite 75% din salariul mediu pe economie, dar nu pot rezilia contractele. 

Dacă se face așa ceva, eu cred că este un abuz și în cazul unui proces vor trebui să achite drepturile financiare până la finalul contractului. Repet, este părerea mea și studiez această problemă pentru jucătorii și antrenorii pe care îi reprezint. Toți ne confruntăm cu isteria aceasta. Este clar un caz de forță majoră ce se întâmplă în acest moment în lume. Le-am explicat  jucătorilor și antrenorilor mei ce se poate întâmpla din punct de vedere legal în  acest moment”, a declarat Anamaria Prodan conform Prosport.

VIDEO / Klaus Iohannis anunță carantină totală în România

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.