Stiri extrasport

Scriitorul Paul Goma a murit de coronavirus, la Paris » Ceaușescu folosea boxerul Securității ca să-l terorizeze: „A vrut să mă muște, l-a oprit vecina”

Paul Goma, 85 de ani, a murit noaptea trecută, într-un spital din Franța, internat din cauza infestării cu COVID-19.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 25 martie 2020

Paul Goma, 85 de ani, a murit noaptea trecută, într-un spital din Franța, internat din cauza infestării cu COVID-19. 

Scriitorul era internat din de pe 18 martie. Trupul său va fi incinerat, iar urna funerară va rămâne în Hexagon, la cimitirul Pere Lachaise. 

Gazeta l-a redescoperit în 2013 pe Horst Stumpf, boxerul Securităţii care îl teroriza înainte de '89 pe scriitorul disident Paul Goma, descris de generalul Pacepa drept unealta de tortură a lui Ceauşescu

Paul Goma a fost refugiat politic la Paris, lider al Mișcării pentru drepturile omului din 1977 din România. Goma a fost acuzat de autorități, printre altele, de antisemitism. 

Horst Stump în confesiunile lui Paul Goma

"Era un bărbat foarte înalt, îmbrăcat într-o scurtă de miel. Mutra lui nu era deloc simpatică, nici liniştitoare. Apoi trăsnea a băutură!" 

"Fusese un boxeur rudimentar, fără gardă, încasa fară să crîcnească trei reprize, deşi bătut, nu-l văzusem niciodată la podea" 

"M-a "prins" în ziua de 26 martie, pe la prînz. Plecasem să cumpăr pîine. Mă pîndise, cu ştiinţa prăduitorului, învăţată de la securişti" 

"Uriaşul nu izbutea să mă desprindă de balustradă. A început să întindă botul să mă muşte. O vecină l-a lovit"

"Primise ordin să ne chinuie, am luat ciocanul din antreu să-l lovesc. I-am ars un pumn din toate puterile în stomac. Nici nu s-a clintit. L-am îmbrâncit - de astă dată am reuşit să îl răsorn pe pat"

"Am ieşit din casă, dar, în secunda următoare, uşa a pîrîit îngrozitor. Stumpf trăsese pe dinăuntru de clanţă, fără să şi apese... O bucată de vreo jumătate de metru din toc se rupsese ca un chibrit"

VIDEO / Carantină totală în România: ultimul bilanț al autorităților

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.