Stiri extrasport

Câți bucureșteni vor fi, de fapt, testați pentru coronavirus » Adrian Streinu Cercel: „Testul se va face în stradă”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 26 March 2020

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, a declarat că 10.514 locuitori din București vor fi testați pentru coronavirus în zilele care urmează. 

Victor Costache, ministrul demisionar al Sănătății, afirmase ieri că toți cetățenii Capitalei vor fi testați împotriva COVID-19, declarație care cel mai probabil a stat la baza plecării sale. Doctorul Adrian Streinu Cercel a oferit astăzi o nouă variantă.

Streinu Cercel: „Sectorul 2 e cel mai afectat”

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva. Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid, pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu.

Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătura de oameni din blocuri este mare. Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS”, a declarat Streinu Cercel potrivit Europa FM.

188 de cazuri de coronavirusau fost confirmate până astăzi în București

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.