Campionate

ALERTĂ pentru CFR, FCSB și celelalte echipe din play-off-ul Ligii 1! UEFA ar lua în calcul să excludă din cupele europene campionatele care nu se încheie

+14 Foto
Dan Petrescu, antrenorul liderului Ligii 1, CFR Cluj

Articol de Dan Bâra  —  sâmbătă, 28 martie 2020

Jurnalistul sportiv Chris Williams, colaborator al revistei Forbes, citând surse proprii din cadrul UEFA, scrie că este posibil ca acele campionate ce nu se vor decide pe teren să nu aibă reprezentante în următoarea ediție a cupelor europene. 

Conform acestuia, ligile ce vor abandona restul sezonului vor întâmpina dificultăți în desemnarea echipelor ce vor evolua în Liga Campionilor și Europa League, mai ales dacă alte campionate vor duce sezonul la bun sfârșit. Neîncheierea sezonului ar putea duce la necalificare și, de asemenea, la scăderea coeficienților UEFA. 

Problema care se pune, dacă într-adevăr UEFA va decide astfel, e ce se va întâmpla cu campionatele care vor dori să ducă până la capăt sezonul în curs, dar nu vor reuși să îl încheie până la data de start a viitoare ediții a cupelor europene. Ori dacă o țară precum Spania va fi nevoită să abandoneze campionatul curent. 

E greu de crezut că Liga Campionilor, spre exemplu, se va juca fără Real Madrid sau Barcelona.

GALERIE FOTO. Imagini noi de la stadionul Steaua

Cele 3 scenarii de terminare a Ligii 1: 16 mai, 13 iunie sau deloc!

  • Campionatul să fie repornit pe 16 mai: Antrenamentele ar trebui reluate pe 16 aprilie, iar meciurile să aibă loc începând cu 16 mai, cu ultimele opt etape din play-off disputate în regimul normal. Semifinalele Cupei ar mai avea o singură manșă, nu două, așa cum era prevăzut.
  • Campionatul să fie repornit pe 13 iunie: Meciurile rămase din play-off ar fi disputate doar într-o manșă, nu tur-retur, cum e programul. Liga a doua ar fi împărțită și ea în play-off și play-out: opt echipe în turneul pentru promovare, celelalte în turneul pentru salvare.
  • Campionatul nu se reia: Planul șefilor fotbalului depinde, în continuare, de situația din țară, de evoluția crizei de coronavirus. În cazul unei crize extinse pe mai multe luni, scenariile pe care le-au formulat FRF, LPF și AFAN vor fi anulate.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.