Viorel Moldovan (47 de ani), antrenorul Chindiei Târgoviște, a vorbit la GSP Live despre pandemia de coronavirus și și-a exprimat părerea cu privire la această criză, care a afectat tot sportul mondial.
„Este destul de incomod, trebuie să respectăm măsurile luate și să avem grijă de noi. Prioritatea o are sănătatea, sper ca lucrurile să intre cât mai repede în normal. Deocamdată la noi, lucrurile sunt destul de echilibrate. Sper să rămână la acest nivel și m-aș bucura să nu mai moară oameni. Deja este o situație grea, toți afirmă că apogeul va veni peste două săptămâni, rămâne de văzut. Eu sper să se oprească această încercare dată de Dumnezeu, ținând cont de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp în lume, semnalele au fost destul de clare că ne îndreptăm către un faliment total”.
„Practic am dat faliment, omenirea a dat faliment. Trebuie să o luăm de la zero după această situație. Sper eu să fim mai buni, mai echilibrați, deși am anumite semne de îndoială. Numai atunci când ți-e greu, ți-e frică de ceva, te gândești la anumite valori pe care le-ai neglijat. Cred că acest lucru ar trebuie să fie tot timpul, pentru bunăstarea umanității. Lumea și-a bătut joc de tot ce e în jur, iar acum au venit facturile și sunt destul de scumpe. Au mai fost astfel de momente, cred că va începe o nouă viață. Vom depăși momentul, trebuie să suferim puțin”.
Moldovan afirmă că este un bucătar desăvârșit
Viorel Moldovan a vorbit despre activitățile sale din această perioadă de izolare, dar a și dezvăluit care sunt pasiunile sale din afara fotbalului.
„Stau acasă și deja încep să mă obișnuiesc cu cotidianul. Nu este ușor, dar trebuie să avem răbdare. Citesc, meditez, mă uit la diverse emisiuni, filme, cam asta fac zi de zi. Încerc să depășesc această situație, sunt liniștit, nu sunt panicat. Sunt optimist. Mă uit la tot felul de documentare. La mine televizorul nu merge pe știri, nici pe emisiuni sportive, nu mă uit la fel și fel de emisiuni. Sunt conectat la tot ceea ce înseamnă fotbal în toată lumea, dar mă uit foarte mult la documentare istorice, geografice, despre viața animalelor sălbatice. Mă uit la emisiuni de gătit. Da, gătesc”.
Moldovan a dezvăluit care sunt rețetele sale preferate: „Îmi place să fac gulaș ardelenesc, cu carne de vânat, de vită, depinde. Pastele le fac foarte bine, sosuri, carnea de vită îmi place foarte mult și știu să o fac excelent. De sărbători am făcut beef wellington. Este mușchiulet de vită, îl perpelești în tigaie. După care îl scoți să se răcească, pregătești un amestec de ciuperci. Dai mușchiulețul cu puțin muștar și îl bagi la frigider, îl lași câteva minute să se răcească. După care iei aluatul, pui ciupercile și învelești mușchiulețul cu prosciutto crudo în aluat. Apoi îl bagi la cuptor. Iese excelent”, a spus Moldovan la GSP Live.
{{text}}