Campionate

Leo Messi, comparat cu „Che Guevara”! Îi acuză pe conducătorii Barcelonei: „Au vrut să ne pună sub focul criticilor”

Leo Messi a postat un mesaj dur la adresa conducerii // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 31 martie 2020

Lionel Messi, căpitanul Barcelonei, într-un an plin de conflicte cu șefii blaugrana. „Oameni din club au vrut să ne pună sub focul criticilor”, a spus argentinianul. „El este Che al Barçei”, a titrat cotidianul L'Équipe.

„Camp Nou" rămâne un teatru de război. Jucătorii au acceptat scăderea salariilor, cu 72%, acel 2% în plus „garantând plata tuturor angajaților Barcelonei din afara zonei sportive, deja supuși planului de șomaj parțial", după cum a anunțat clubul catalan, dar se revoltă împotriva șefilor blaugrana.

În frunte cu Messi. Argentinianul comparat de L'Équipe cu Che Guevara, faimosul său compatriot, unul dintre liderii revoluției cubaneze a lui Fidel Castro. „Che al Barçei", a titrat cotidianul parizian pe copertă, transformându-l pe căpitanul campioanei iberice în Photoshop. Un Leo cu plete și vestita beretă a lui Chue Guevara.

Leo Messi: „Au încercat să ne preseze"

Reacția lui Messi a fost pusă în lumină. Un atac la adresa președintelui Josep Maria Bartomeu și a celor din jurul său. „Ne-a surprins mult că, din interiorul grupării, anumite persoane au dorit să ne pună sub tirul criticilor, încercând să ne preseze să facem ceea ce noi am făcut mereu”, a fost citatul exploziv din mesajul sud-americanului, precizând că „noi am vrut de la început micșorarea salariilor, am înțeles perfect că suntem într-o situație excepțională. Am fost întotdeauna primii care au ajutat clubul când ni s-a cerut. Nu am vorbit până acum pentru că prioritatea noastră era să găsim soluții reale de a-i sprijini pe cei mai afectați de această criză”.

11.500.000 de euroanual este media salarială la Barcelona, cea mai ridicată din Europa

Criticați pentru egoism

Messi și coechipierii săi îi suspectează pe conducătorii Barcelonei că au lansat în presă ideea refuzului vestiarului de a accepta scăderea salariilor, jucătorii fiind aspru criticați de editorialiștii catalani pentru egoismul lor. O strategie pe care Bartomeu și apropiații lui ar mai fi folosit-o și în trecut pentru a-și atinge scopul în negocierile cu fotbaliștii.

Abidal și firma angajată să-i defăimeze

În acest sezon, s-a creat o crevasă între cele două părți, o ruptură chiar. L'Équipe reamintește și cele două conflicte din 2020.

  • Primul l-a avut în prim-plan pe Éric Abidal, în februarie; după demiterea antrenorului Ernesto Valverde, s-a plâns de jucători: "Mai mulți nu erau mulțumiți și nu mai munceau". Messi i-a replicat imediat: "Mie nu-mi plac astfel de lucruri. Fiecare trebuie să fie responsabil și să-și asume deciziile. Când vorbești însă de jucători, e bine să dai nume, pentru că altfel îi murdărești pe toți și alimentăm zvonuri care nu sunt adevărate". Atunci, Abidal a scăpat în ultima clipă de demitere;
  • Al doilea, când s-a dezvăluit că Barcelona a plătit un milion de euro unei firme pentru a-i defăima pe Messi și legendele blaugrana pe rețelele de socializare.

Clauza lui Messi

Jocul conducătorilor poate fi riscant totuși. Căpitanul are o clauză în contract (expiră în 2021) care îi permite să plece de pe „Camp Nou„ în fiecare an, dacă informează clubul în luna mai. Și Bartomeu a făcut un pas înapoi acum. Dezvăluind: „Messi mi-a spus din prima zi că trebuie să reducă salariile în această perioadă". Încearcă să-l liniștească pe Leo. Fără el, Barcelona nu există.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.