Elisabeta Lipă este îngrijorată după ce Suceava a devenit județul cu cei mai mulți infectați de coronavirus. „De asta am insistat ca loturile să nu fie trimise acasă!”, spune șefa Federației Române de Canotaj.
Suceava este epicentrul îmbolnăvirilor de coronavirus din România. Din totalul cazurilor prezentate în țară, mai mult de un sfert au legătură cu județul din nordul Moldovei. Suceava s-a închis de luni seara, nimeni nu are voie să intre și să iasă din județ! Pe lângă municipiul reședință de județ, Ordonanța Militară dată luni instituie carantină și în alte opt localități limitrofe Sucevei și anume: Adâncata, Salcia, Ipotești, Bosanci, Moara, Șchieia, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei.
Elisabeta Lipă: „Nu era mai bine ca toți să fie la Snagov?”
Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, este îngrijorată de situația sportivilor săi. „La noi, 90 la sută din sportivii de la loturile naționale provin din Moldova, iar din județul Suceava cred că sunt în jur de 70 la sută. Acum eu stau cu inima cât un purice să nu li se întâmple, Doamne ferește!, ceva", spune fosta mare canotoare.
„De ce insistam și am tras cât am putut ca lotul olimpic să rămână în pregătire la Snagov? Acolo erau feriți, luam un bucătar, le gătea și nu era același balamuc. Așa, eu știu ce face fiecare acasă, cine vine, cine pleacă? La unii, părinții mai merg la muncă", a adăugat Lipă
.Cu ergometrul și bicicleta acasă
Când au plecat de la pregătire, toți sportivii s-au asigurat că vor avea pe ce să lucreze acasă. „I-am dat fiecăruia ce am putut, ba un ergometru, ba o bicicletă. E rău, pentru că ergometrele noastre, halterele, au rămas în Italia. Când am plecat de acolo, de la pregătire, nu am luat decât bărcile, repede. Restul a rămas acolo, nu am apucat să mai recuperăm nimic", a explicat șefa FRC.
Ziua de naștere acasă
Ciprian Tudosă, vicecampionul mondial din barca de doi rame, și-a sărbătorit marți ziua de naștere la Rădășeni, în județul Suceava. „E la 30 de kilometri de Suceava. Noi suntem feriți aici, nu ieșim, stăm doar și ne pregătim", spune Ciprian, care o are alături și pe prietena sa, Roxana Parașcanu, și ea componentă a lotului olimpic al României, campioană europeană în barca de 8 plus 1.
„Avem ergometru, bicicletă, tragem tare și așteptăm să treacă totul", adaugă Ciprian.Campioana mondială Ionela Cozmiuc și soțul său, Marius Cozmiuc, sunt și ei în pregătire tot la Suceava. „Noi stăm la Burdujeni, un cartier limitrof Sucevei. Nu ieșim însă din casă, avem provizii pentru două luni”, spune Marius, colegul de barcă al lui Ciprian Tudosă.
Gianina Beleagă, și ea campioană mondială, este la Fălticeni, iar Florin Lehaci și Maria Tivodariu stau la Plutonița, tot lângă Suceava.Ancuța Bodnar, vicecampioana mondială din barca de dublu vâsle, alături de Simona Radiș, e și ea tot din Suceava, de la Vatra Moldoviței. Și lista continuă cu Cosmin Macovei, Sergiu Bejan (Câmpulung Moldovenesc), Cosmin Pascari (Păltinoasa- Gura Humorului), Ștefan Berariu (Suceava).
{{text}}