Stiri extrasport

Facebook și Twitter au șters mesajele președintelui Braziliei » Jair Bolsonaro susținea că a descoperit tratamentul pentru coronavirus

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 31 March 2020

Facebook și Twitter au șters mai multe mesaje și clipuri video în care Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, spunea că hidroxiclorochina, un medicament împotriva malariei, este soluția împotriva COVID-19.

Facebook și Twitter au trecut peste atitudinea pe care o aveau de obicei în cazul politicienilor. Cele două platforme nu reacționau în cazul dezinformărilor, considerându-le discurs politic. În ultimele 48 de ore au șters însă o serie de mesaje pe care președintele Braziliei le-a transmis. 

Într-unul dintre clipurile postate, Bolsonaro se plimbă pe o alee și promovează un așa-numit medicament pentru COVID-19: „Acest tratament, hidroxiclorochina, funcționează în toate locurile”. Nu e primul mesaj criticat al brazilianului, care caracteriza coronavirusul drept „o ușoară gripă”.

Trump mizează pe hidroxiclorochină

Hidroxiclorochina este testată în acest moment ca tratament pentru noul coronavirus. Eficacitatea nu i-a fost încă demonstrată, deși chiar Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a urgentat testarea ei.

VIDEO / Cum să nu te îngrași la izolare » Alimentele recomandate și cele de evitat

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.