Stiri extrasport

Testele pentru vaccinul împotriva COVID-19 ar putea începe până în septembrie » Anunțul făcut de un gigant farmaceutic

Vaccinul împotriva coronavirus ar putea fi gata la începutul anului viitor // sursă foto: Guliver / gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 31 martie 2020

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson intenționează să înceapă studiile clinice pe oameni ale propriului vaccin împotriva COVID-19 până în septembrie.

Planul acestora este de a avea primul lot de vaccinuri disponibil la începutul anului viitor, potrivit CNN.

Într-un comunicat emis luni de către companie, este menționat faptul că aceștia lucrează la vaccin încă din luna ianuarie, în colaborare cu o divizie a Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane (BARDA).

Compania își va extinde capacitatea de producție globală, astfel încât să poată produce rapid vaccinul la scară mare, în cazul în care acesta va fi aprobat.

1 miliard de dolariîi vor costa pe Johnson & Johnson și divizia BARDA cercetările și testările în vederea obținerii vaccinului

Mai multe companii lucrează la vaccinuri proprii

Johnson & Johnson nu este singura companie care încearcă să creeze un vaccin în timp ce COVID-19 se răspândește într-un mod alarmant.

Societatea americană de biotehnologie Moderna și-a expediat propriul vaccin către cercetătorii guvernamentali pentru testare în luna februarie. Prima doză a vaccinului a fost deja administrată participanților la studiu la începutul acestei luni, conform Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

VIDEO: CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.