Stranieri

EXCLUSIV GSP LIVE. Confesiunile lui Pantilimon. De ce nu a mai jucat în finala Cupei Angliei: „Am simțit o mare dezamăgire, aveam șansa să câștig ultimul trofeu care-mi lipstește”

Costel Pantilimon trebuia să fie titular, dar a fost ales tot Joe Hart

Articol de Răzvan Cîrceag  —  vineri, 03 aprilie 2020

Costel Pantilimon (33 de ani), fost portar la Manchester City, a vorbit la GSP Live despre un moment delicat din carieră, petrecut în 2013 la City, înainte de finala Cupei Angliei. 

  • CONTEXT: Costel Pantilimon fusese anunțat public titular de către Roberto Mancini, antrenorul „cetățenilor”, în finala Cupei Angliei din 2013, împotriva lui Wigan. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar pe foaia de joc a apărut ca titular Joe Hart, spre surprinderea tuturor. 
  • Manchester City a pierdut acea finală, cu Joe Hart în poartă, scor 0-1.

Costel Pantilimon a povestit la GSP Live despre tot ce s-a întâmplat în acel moment. 

„Toată săptămâna premergătoare meciului a fost o presiune mediatică foarte mare. Eu și Joe aveam o relație foarte bună, dar de mult ori influențele din afară te fac să gândești altfel. Singura competiție pe care o mai puteam câștiga era Cupa Angliei, era presiune foarte mare, cu două ore înainte de joc a venit antrenorul cu portari la mine în cameră și cu o părere de rău... A fost o mișcare mai mult forțată de către presiunea mediatică.

Mancini mi-a spus că el nu dă explicații, dar era chestia asta, discuția asta generală ... «Îl bagă pe Joe, nu-l bagă?». Prea multe nu a putut să-mi spună, doar că mi-am dat seama că îi părea rău. Îți dai seama că am simțit și eu o mare dezamăgire, acum am trecut peste. Aveam șansa să-mi trec unicul trofeu care îmi lipsește din palmares. Am înțeles exact situația și nu aș putea să rămân cu ranchiună pe cineva”.  

Ce i-a spus Mancini

Pantilimon a dezvăluit și ce a discutat cu Roberto Mancini, antrenorul de atunci al lui Man City. 

„Mancini e iarăși un om foarte echilibrat, să-l alegi pe Pantilimon dintre atâția portari, doar pentru că ai văzut un potențial în el, pentru mine a fost ceva extraordinar. Mi-a spus într-adevăr că îi pare rău. El de obicei nu dădea explicații jucătorilor, e genul de antrenor care ia decizii și nu dă înapoi, nu oferă explicații. A făcut chestia asta cu mine, mi-a spus că îi pare rău și pentru mine a fost îndeajuns. Dacă tu știi în sinea ta că nu a fost corect ce ai făcut, pentru mine e ok și am înțeles. Nu pot să șterg cu buretele ceea ce a făcut pentru mine. Tu puteai să iei pe oricine din lume, dar m-ai ales pe mine, pentru mine...” 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.