Stiri extrasport

Ecuador, copleșită de COVID-19 » Victimele sunt lăsate pe străzi: „Imaginile sunt reale, lasă oameni morți pe străzi”

+9 Foto
Sistemul medical din Ecuador nu mai face față numărului mare de bolnavi // sursă foto: captură YouTube @BBC News Mundo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 aprilie 2020

Situația din Ecuador este de-a dreptul dramatică. Sistemul medical din țara sud-americană nu mai face față numărului mare de bolnavi de COVID-19, astfel că oamenii ajung să moară pe străzi sau în propriile case. „Imaginile sunt reale”, a confirmat Leandro Vega, fotbalist în Ecuador.

Leandro Vega (23 de ani) este un fotbalist argentinian care evoluează pentru Emelec, club din orașul Guayaquil, cel mai mare oraș al țării. De asemenea, și cel mai afectat din Ecuador, țară puternic lovită de pandemia de coronavirus. 

Spitalele copleșite de COVID-19, cadavre rămase pe străzi

Autoritățile nu mai fac față numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din oraș. Spitalele sunt la pământ, astfel că multe cadavre rămân în case sau chiar pe străzi, unde rămân abandonate zile întregi. 

Iar Leandro confirmă gravitatea situației: „Imaginile sunt reale. Ei lasă oameni morți pe stradă, pe trotuare, în case. Ceea ce se întâmplă este groaznic”, a declarat acesta într-un interviu pentru ziarul El Clarin.

„Oamenilor mai tineri li se acordă prioritate față de persoanele în vârstă, pentru că acestora nu le oferă prea multe șanse și pentru că spitalele sunt la pământ", a continuat Leandro.

Strigăt disperat al primarului din Guayaquil

Primarul din Guayaquil, Cynthia Vieri, a cerut ajutor din partea Guvernului din Ecuador printr-o postare pe rețelele de socializare: „Ce se întâmplă cu sistemul de sănătate al țării? Nimeni nu ia cadavrele din case, le lasă pe trotuare, oamenii cad în fața spitalelor. Nimeni nu vrea să îi ridice. Trebuie să știm de ce mor oamenii în casele lor. 

Ce se întâmplă cu oamenii bolnavi? Familiile lor merg prin întreg orașul și bat la uși pentru ca cineva să aibă grijă de ei sau pentru ca un spital să îi primească. Însă nu mai sunt paturi disponibile, cei de la spital închid ușile și îi lasă afară”, a scris aceasta, citat de Digi.

În Guayaquil, oamenii mor așteptând îngrijirea medicală cuvenită. O femeie în scaun cu rotile a decedat în spital, așteptând să fie consultată. O sursă a declarat pentru CNN că a durat patru ore până ca cineva să îi ridice cadavrul acesteia.

GALERIE FOTO. Situația din Guayaquil, Ecuador

  • sursă foto: captură YouTube @CNN

3368 de cazuride COVID-19 s-au înregistrat în Ecuador, 145 dintre bolnavi decedând

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.