Stiri extrasport

COVID-19. Austria, prima țară europeană care ar putea slăbi restricțiile impuse din cauza pandemiei

+34 Foto
Austria a înregistrat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele zile // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 05 aprilie 2020

Austria ar putea fi una dintre primele țări europene care va slăbi restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, după ce a reușit să încetinească răspândirea virusului.

La final de săptămână, guvernul Austriei va revizui situația din prezent și va dezbate un plan pentru a relansa treptat economia țării, a spus vineri cancelarul Sebastian Kurz în Viena, conform Bloomberg.

Guvernul lui Kurz va examina duminică statisticile alături de experți în epidemiologie și își va prezenta planurile luni.

Totodată, cancelarul i-a îndemnat pe austrieci să continue să respecte măsurile de distanțare socială și i-a rugat să se abțină de la sărbătorirea vacanței de Paște în adunări mari familiale sau de prieteni.

Totuși, Kurz este precaut. „Să nu tragem concluzii pripite pentru că există unele semnale pozitive”, le-a spus Kurz parlamentarilor. „Vă pot promite, dacă datele ne vor permite, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate, pas cu pas”.

Austria, printre primele țări care a luat măsuri împotriva COVID-19

Austria a fost una dintre primele țări europene, după Italia, care a închis școlile și magazinele, luând această decizie pe 16 martie. Guvernul lui Kurz a adăugat măsuri precum purtarea obligatorie a măștilor de față în ultimele zile.

Aceste restricții au reușit să reducă numărul de noi infectări la mai puțin de 5% pe zi. De asemenea, numărul deceselor este în scădere de 4 zile consecutive.

186 de deceses-au înregistrat în Austria din cauza COVID-19, în timp ce 11.781 de persoane au fost depistate pozitiv

GALERIE FOTO. Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește și alte știri despre COVID-19:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.