Campionate

Balonul de Aur la fotbal feminin: „S-a dovedit științific: nu poți câștiga un campionat fără gay în echipă”

+34 Foto
Megan Rapinoe a câștigat Cupa Mondială la fotbal feminin alături de SUA // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  Sunday, 05 April 2020

Megan Rapinoe (34 de ani), contestatul lider al naționalei americane feminine, aprinde dezbaterea privind homosexualii: „S-a dovedit științific, dar nimeni nu vrea s-o recunoască public”.

Stindardul mondial al luptei împotriva discriminării în sport a ieșit din nou în evidență cu declarații care șochează și reaprind polemici. Megan Rapinoe, virulentă în a combate sexismul, diferențele rasiale, salariale față de bărbați și nedreptatea, în general, face iar o afirmație tranșantă.

Nu poți câștiga un campionat fără a avea gay în echipa ta! Nu s-a mai spus până acum, dar s-a dovedit științific. Nimeni nu vrea s-o recunoască public", a scris pe Twitter extrema de 34 de ani a lui OL Reign și a naționalei americane, ce a intrat în contre mediatice și cu președintele Donald Trump.

  • Megan Rapinoe și Leo Messi au primit trofeul „The Best”, acordat de FIFA celui mai bun jucător al anului // sursă foto: Guliver/gettyimages

Megan Rapinoe: „Nu-mi simt protejate toate libertățile"

Rapinoe a argumentat și a trimis alte săgeți otrăvite către liderul SUA: „Am devenit chiar mult mai disciplinată de când sunt împreună cu Sue. Să fiu homosexual și să joc la Mondial în timpul lunii dedicate celor gay a fost extraordinar.

Mă motivează lumea care luptă pentru aceleași idealuri ca mine și ce îmi dă multă energie în a dovedi că altcineva are o abordare greșită. Știu ce înseamnă ca, fiind homosexual american, să te uiți la steagul țării și să nu-ți simți protejate toate libertățile".

52 de goluriîn 168 de selecții la naționala SUA are Megan Rapinoe. Este campioană olimpică și dublă campioană mondială

Barcelona e favorita mea, o am la inimă, îmi place stilul spectaculos care mă inspiră. Iubesc s-o văd jucând. Sunt atrasă și de Galacticos, dar Barça va avea mereu un loc special"

„E dezgustător modul în care Kaepernick a fost tratat, cum media a reflectat povestea. Avem mai multă nevoie de gândire și de dialog deschis despre rasism în această țară" 
Megan Rapinoe, internațional SUA

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.