Stiri extrasport

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Klaus Iohannis a anunțat că va extinde starea de urgență din România pentru încă o lună

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 06 aprilie 2020

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat astăzi că starea de urgență din România se va prelungi cu încă o lună.

Avertismentul transmis ieri de secretarul de stat Raed Arafat prinde contur. Președintele țării a anunțat în urmă cu scurt timp că va emite un decret pentru prelungirea stării de urgență din România, decretată pentru prima oară pe 14 martie. 

„Trăgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. În cursul acestei săptămâni, vom elabora decretul, iar săptămâna viitoare voi anunța prelungirea stării de urgență. 

E o măsură necesară pentru a ține epidemia sub control”, a declarat Iohannis, după ședinta de Guvern de astăzi. 

15 aprilie - 16 maiva fi perioada viitoarei stări de urgență din România

Klaus Iohannis: „Nu vă relaxați! Nu suntem încă la vârful epidemiei”

Klaus Iohannis a pus pe tapet conclzuiile trasate după ședința de azi, mărturisind că e mulțumit de modul în care România a abordat până acum criza coronavirus. Totuși, Iohannis îi avertizează pe români: „Nu vă relaxați, nu suntem încă la vârful epidemiei”. 

„Am tras primele concluzii și am evaluat impactul acestor prime măsuri. O primă concluzie e că, în comparație cu alte țări, creșeterea numărului persoanelor infectate n-a fost atât de mare precum în Italia sau Spania. 

Acest lucru vine datorită faptului că am luat măsuri ferme, dar nu e momentul să ne relaxăm. Toți medicii și specialiștii ne spun să respectăm în continuare sfaturile autorităților. Dacă nu respectăm, e posibil să ajungem în situația țărilor mai sus menționate. Nu suntem încă la vârful epidemiei. Nu e cazul să ne relaxăm. Să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților”, a transmis Iohannis. 

„Am decis ca România să trimită o echipă de medici în Italia. 11 medici și 6 asistenți medicali vor pleca la Milano” -  Klaus Iohannis

VIDEO. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.