Stiri extrasport

Mario Iorgulescu rămâne în libertate! Răsturnare de situație: judecătorii au anulat mandatul de arestare + ce spune avocatul: „Procedura de la fond a fost ilegală”

Articol de Remus Dinu  —  luni, 06 aprilie 2020

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, cel care a provocat un accident mortal anul trecut, rămâne în libertate. Deși Tribunalul București solicitase în martie arestarea în lipsă a acestuia, lucrurile au căpătat o altă întorsătură. 

Concret, Cristian Ene, avocatul lui Mario Iorgulescu, a contestat decizia Tribunalului și a avut sorți de izbândă la Curtea de Apel București. Astfel, conform Gândul, mandatul de arestare a fost anulat.

Decizia de arestare în lipsă a lui Mario Iorgulescu fusese luată de Tribunalul București la începutul lunii martie. 

Avocatul lui Mario Iorgulescu: „Procedura de la fond a fost ilegală”

Cristian Ene, avocatul lui Mario Iorgulescu, a confirmat pentru GSP.ro că mandatul de arestare al clientului său a fost anulat. 

„Astăzi s-a dispus, de către instanța Curții de Apel, anularea mandatului pentru ilegalitatea procedurii de la fond. Dosarul a fost trimis spre rejudecare la Tribunal, în mod legal. Urmează casarea cu trimitere spre rejudecare deoarece procedura de la fond a fost ilegală!”, a punctat Cristian Ene. 

În acest moment, Iorgulescu jr. se află internat la o clinică din Italia, acolo unde a fost transferat pe 31 octombrie 2019.

Mario Iorgulescu consumase cocaină!

În septembrie 2019, Iorgulescu jr. a produs un accident grav de circulație, soldat cu decesul unei persoane. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.

De asemenea, tânărul consumase cocaină! În coliziune a murit un bărbat de 24 de ani, care avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani. În comunicatul emis de Parchet se precizează că ieri a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe!

Cronologia cazului lui Mario Iorgulescu:

  • 8 septembrie 2019: Mario Iorgulescu a produs un grav accident de circulație pe Şoseaua Chitilei în care şi-a pierdut viaţa un tânăr de 24 de ani. Iorgulescu conducea un Aston Martin model DBS și în coliziune frontală avea 143 km/h.
  • 8 septembrie: Fiul șefului LPF a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI. Organele de urmărire penală s-au deplasat la spital pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor.
  • 11 septembrie: Au venit rezultatele analizelor toxicologice, iar Mario a ieșit pozitiv la testul pentru consumul de cocaină. În plus, o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la momentul primei prelevări a mostrelor biologice şi de 1,76 g/l alcool pur în sânge la momentul celei de-a doua prelevări.
  • 19 septembrie: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  • 23 septembrie: Suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până la data de 07 octombrie, când a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia.
  • 2 octombrie: A fost emis un ordin european de anchetă, activitatea fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și fiind finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23 octombrie.
  • 31 octombrie: Mario Iorgulescu este internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.
  • 20 decembrie: A fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui Iorgulescu jr. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale.
  • 21 decembrie: Mario Iorgulescu nu s-a prezentat în fața achetatorilor, atunci când a fost citat. Fiul șefului Ligii, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională.
  • 23 ianuarie 2020: A fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 23 ianuarie: A fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea lui Mario Iorgulescu, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie 2020.
  • 17 februarie: A fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 5 martie: Tribunalul București a decis arestarea în lipsă a lui Mario Iorgulescu. Acesta poate face apel la decizia judecătorilor.

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.