Campionate

Un episod uitat despre Radomir Antic » A sărit în apărarea lui Radovan Karadzic: „Ești un fascist!”

+34 Foto
Radovan Karadzic // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 07 aprilie 2020

Cearta avută cu un jurnalist de la El Pais, Herman Terc, în urma căreia a ajuns la tribunal, a însemnat condamnarea lui Radomir Antic să plătească 12.000 de euro: „Am dat acei bani cu mare bucurie”.

Radomir Antic a decedat ieri, la vârsta de 71 de ani. Sârbul a rămas singurul tehnician din istorie care a antrenat toți cei 3 granzi ai Spaniei: Barcelona, Atletico Madrid și Real Madrid.

Iată un episod uitat despre Radomir Antic, în urma căruia acesta a fost dat în judecată.

Radomir Antic: „I-am spus că habar n-are de situația din regiunea noastră"

În 2009, într-un interviu pentru cotidianul belgrădean Telegraf, antrenorul povestea ce s-a întâmplat. „După un interviu în care l-am apărat pe Radovan Karadzic, i-am spus ziaristului că a fost un naționalist Karadzic și că habar nu avea care era situația reală în regiunea noastră. Din cauza trecutului, a tatălui său, l-am numit fascist pe jurnalist", a declarat Antici. 

M-a dat în judecată și am plătit acea amendă de 12.000 de euro cu mare bucurie".

Karadzic, erou pentru sârbi, criminal de război pentru Tribunalul de la Haga

Antic a completat: „Când a fost vorba de Serbia, eu apăr întotdeauna interesele noastre. Nu mi-am schimbat părerea și nici nu mi-o voi schimba". 

Radovan Karadzic, primul președinte al Republici Srpska (1992-1996), a fost considerat un erou de mulți sârbi. Dar el a fost acuzat și condamnat la închisoare pe viață de Tribunalul de la Haga pentru crime de război, crime împotriva umanității și genocid în Războiul Bosniac (1992-1995).

GALERIE FOTO. Imagini din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

Citește mai multe știri despre decesul lui Radomir Antic:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.