Stiri extrasport

Klaus Iohannis, noi precizări: „Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun pe față”

+34 Foto
Iohannis este președintele României din 2014

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 08 aprilie 2020

Klaus Iohannis (60 de ani), președintele României, a transmis din nou un mesaj românilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Iohannis a anunțat că țara noastră nu este în poziția în care să adopte măsuri de relaxare. De asemenea, acesta a declarat că va petrece Sărbătorile Pascale acasă, așa cum îi roagă și pe ceilalți concetățeni.

Klaus Iohannis: „Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm”

Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun pe față. În România, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate crește și, chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. 

Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ne reluăm aproape normal viața. Dacă în schimb ne relaxăm prea repede și considerăm că vremea frumoasă alungă virusul, atunci putem să ajungem în faza în care aceste măsuri pot fi prelungite luni de zile. Nimeni nu-și dorește așa ceva. Măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare. 

Vom avea două Sărbători Pascale. Duminică, cele pentru catolici, iar în cealaltă duminică pentru creștinii ortodocși. Personal, voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Nu vom merge la biserică, nu vom merge la nimeni la masă. Vom urmări Liturghia la televizor. Vom aprinde lumânarea în casă și ne vom ruga. Este greu. Ne cade greu. De obicei, de Paște ne întâlnim cu prietenii, cu familia. De data aceasta, nu se poate. Este foarte important să respectăm și acum regulile impuse de autorități”, a declarat Iohannis.

VIDEO Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

FOTO Cadre inedite cu efectele pandemiei de coronavirus în lume:

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.