Campionate

Variantă-bombă luată în calcul de UEFA! Nu se mai dispută EURO 2021 în 12 orașe din 12 țări?!

Stadio Olimpico ar fi trebuit să găzduiască meciul de deschidere de la EURO 2020. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 09 aprilie 2020

CORONAVIRUS. Italienii și spaniolii au îndoieli că, după ce au fost loviți cu violență de pandemie, vor mai putea găzdui turneul final anul viitor la Roma și Bilbao. FRF a anunțat că vrea să organizeze Euro și în 2021.

Pe 17 martie, când a decis să mute Euro cu un an, UEFA a anunțat că "turneul final se va derula între 11 iunie și 11 iulie 2021, cu intenția de a avea aceleași orașe-gazdă și același program de meciuri. Totuși, în acest moment, nu a fost confirmat oficial. Suntem în contact cu toate cele 12 federații și vom comunica hotărârile pe care le vom lua".

Răzvan Burleanu: "Angajamentul ferm al Bucureștiului" 

Atunci, imediat după ce au apărut zvonuri că este posibil să nu mai fie o competiție organizată în 12 orașe din 12 țări, Răzvan Burleanu a confirmat: "Am transmis la UEFA angajamentul ferm al Bucureștiului de a găzdui meciurile Euro peste un an".

 Această variantă, un Euro 2021 restrâns, este tot mai mult luată în calcul de forul de la Nyon. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, italienii și spaniolii, loviți cel mai dur de coronavirus, și-au exprimat deja îndoiala că Roma și Bilbao vor mai putea fi printre gazdele competiției. Și nu ar fi singurele.

Președintele UEFA: "Primul și unicul turneu organizat în întreaga Europă" 

Oricum, Aleksander Čeferin nu era un suporter al întrecerii paneuropene, o idee care i-a aparținut lui Michel Platini, fostul președinte UEFA. Actualul lider al fotbalului continental declarase încă dinaintea pandemiei că "acesta va fi primul și unicul turneu organizat în întreaga Europă".

O problemă pentru unele orașe ar fi și că se stabilise deja un program în 2021 pentru stadioanele CE. Inclusiv concerte pe "Wembley" (Londra), "Hampden Park" (Glasgow), "Aviva Stadium" (Dublin) și "Johan Cruyff Arena". 

Daily Mail susține totuși că, momentan, Anglia vrea să păstreze partidele de la Euro pe "Wembley". Cele trei din grupă ale Albionului, precum și semifinalele și finala.

Citește și alte știri despre EURO 2021:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.