Stiri extrasport

Mafia din Italia îi ajută pe săraci cu alimente și anulează dobânzile datoriilor pentru a câștiga simpatie

Foto: Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 10 aprilie 2020

Mafia din Italia se adaptează la situația creată de pandemia de Coronavirus și se implică pentru a câștiga simpatie și influență, susține Roberto Saviano, celebrul jurnalist italian care a scris o carte depre Camorra, mafia napoletană. 

Potrivit jurnalistului, stabilit în prezent la New York, organizațiile criminale din Italia îi ajută pe cei nevoiași cu alimente pentru a-și atrage bunăvoința lor. De asemenea, la ordinul Camorrei, cămătarii au anulat dobânzile datoriilor pe care oamenii le au la ei

„Mafia doar asta aşteaptă, o criză", susține Roberto Saviano. El mai afirmă că unul din scopurile mafiei este de a acapara afacerile și firmele care în această perioadă de criză nu merg, pentru ca ulterior să acceadă prin ele la fondurile europene care vor fi trimis în Italia. 

Pe de altă parte, Luigi Di Maio, ministrul de externe italian a catalogat afirmațiile lui Saviano drept „rușinoase” și „inacceptabile”. Italia a ajuns la 143.626 cazuri de Coronavirus, din care 18.279 persoane au decedat, iar 28.470 s-au vindecat. 

Cum se poate răspândi Coronavirusul: 

Citește și alte știri despre Mafie:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.