Liga 1

EXCLUSIV VIDEO Coșmar la Dinamo » Neplătit 6 luni și ignorat de club când s-a accidentat grav: „Eram dușmanul lor”

Sergiu Homei, la prezentarea oficială alături de Niculescu, Răducioiu și Dănciulescu

Articol de Costin Ștucan  —  vineri, 10 aprilie 2020

Venit la Dinamo în ianuarie 2007 cu eticheta de viitor fundaș dreapta al naționalei României, fostul internațional de tineret Sergiu Homei a povestit la GSP Live că a fost marginalizat pentru că a avut curajul să-și ceară drepturile și a dezvăluit cum l-a ignorat clubul în perioada accidentării grave. 

Când a semnat cu Dinamo, Homei a primit un salariu de 2.500 de dolari. În acea primăvară a anului 2007, Dinamo avea să câștige cel mai recent titlu din istorie, iar fundașul dreapta, proaspăt adus de la Sopron în baza prieteniei dintre Cristi Borcea și Marius Vizer, a jucat un meci și a primit medalia de campion.

În anul următor, Homei - care avea doar 20 de ani - a fost împrumutat la Poli Iași unde, spune el, a făcut cel mai bun sezon din carieră. La expirarea împrumutului, Poli a vrut să-l mai țină un an și i-a propus un salariu “aproape triplu”, ceea ce l-a făcut pe Homei să ceară o mărire salarială la Dinamo.

„Când m-am întors la Dinamo, toată lumea era mulțumită, dar mi-au spus că nici nu se pune problema să mă cedeze înapoi la Iași. Eu am vrut să le spun ce îmi oferă Iașiul și dacă nu am șanse să joc la Dinamo, să fiu lăsat la Iași încă un an pentru că acolo joc. Ei nu m-au lăsat, dar le-am spus să schimbăm puțin și datele contractului, având în vedere ce primeam la Iași. Până la urmă s-a ajuns la o înțelegere, dar nu a fost ceea ce era la Iași”, povestește Homei. 

 Fostul fundaș dreapta ajuns acum, la 32 de ani, agent de jucători spune că acela a fost momentul rupturii dintre club și el.

„Am simțit că din acel moment am deranjat, pentru că am avut pretenția de a-mi mări contractul. Aici s-a petrecut o ruptură între mine și conducerea de la Dinamo. Au fost niște discuții și mi-au spus că mă trimit la echipa a doua, practic așa era la Dinamo, când nu te supuneai erai trimis la echipa a doua”.

Sergiu Homei, la antrenamentele lui Dinamo. Sursă: GSP

Sergiu Homei, neplătit șase luni 

Homei a fost trimis împrumut la Gloria Bistrița, iar la întoarcere a ajuns să fie neplătit timp de șase luni.  

„La Dinamo nu eram plătit de 6 luni și nu-mi plăteau nici chiria pentru că așa erau lucrurile atunci. Îmi ceream banii, dar dacă ei nu voiau să mi-i dea, ce puteam să fac? La un moment dat am apelat la cei de la AFAN ca să îmi recuperez banii și a durat o perioadă îndelungată până am reușit. După ce am apelat la ei, am devenit mai rău privit de către club. Eram dușmanul și ce șanse mai aveam să joc? Un club trebuie să ia un jucător ca să aibă grijă de el și să îl vândă la un moment dat, nu ca să îl țină neplătit și să aibă o ambiție cu el”.

HOMEI, DESPRE O ALTERCAȚIE CU ALVAREZ LA UN ANTRENAMENT AL LUI DINAMO

 În acel moment, a apărut pista CFR Cluj, dar Dinamo a ținut la preț, deși jucătorul era neplătit. Transferul a picat, iar Homei a fost trimis la Unirea Urziceni, un club muribund care trăia cu ajutorul fotbaliștilor împrumutați de Cristi Borcea și de Gigi Becali.

 La Urziceni, Homei a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate: 

“E cel mai trist moment al carierei mele. M-am simțit singur în acele momente. În afară de soție și de familie, nu m-a susținut nimeni. Deși eram jucătorul lui Dinamo împrumutat la Urziceni, m-am ocupat singur de tot. Mi-am plătit singur operația în Germania. M-a costat totul câteva mii de euro”.

HOMEI VORBEȘTE DESPRE MOMENTUL ACCIDENTĂRII

În acte, Urziceni avea datoria să plătească, dar echipa s-a desființat. Atunci, am văzut și reacția lui Dinamo. Nu am primit niciun sprijin care poate era normal. “Sergiule, cum te descurci? Unde te operezi?”. Eram rămas în aer. Eram și neplătit și obligat să-mi plătesc cheltuielile medicale”.  

Sergiu Homei s-a refăcut după 6 luni. În total, a rămas în acte jucătorul lui Dinamo timp de șapte ani, însă niciodată nu a devenit titularul incontestabil al postului de fundaș dreapta. În 2014, a semnat cu FC Botoșani.  

„Nu pot să spun că regret că am venit la Dinamo. Am avut și clipe frumoase. Câștigarea Supercupei, câștigarea titlului. Țin minte că la un 3-2 cu Rapid, a venit tata la meci. Mi-a povestit după că încă de la încălzire, când prezentau echipele, îi curgeau lacrimile. Pentru mine a fost o mândrie să port culorile clubului”
- Sergiu Homei, campion cu Dinamo în 2007

CITEȘTE ȘI MĂRTURIA LUI HOMEI DESPRE UN MECI ARANJAT

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.