Box

Leonard Doroftei la 50 de ani: „Nu am primit în viața mea atâtea felicitări! În total 4!” :D

Leonard Doroftei și tortul pentru cei 50 de ani împliniți

Articol de Marian Ursescu  —  Friday, 10 April 2020

Leonard Doroftei a plecat de opt luni în Canada, trăiește la Quebec, dar nu și-a pierdut simțul umorului. Un interviu savuros cu fostul campion mondial la profesionism și dublu medaliat olimpic

50 de ani, o cifră rotundă, o jumătate de secol. Aceasta e vârsta pe care a împlinit-o vineri campionaul mondial la profesionism, ”Moșu” Leonard Doroftei. Din Canada el le transmite tuturor românilor multă sănătate și să treacă peste pandemia de coronavirus.

- Moșule, la mulți ani sănătoși și fericiți!
- Cum, acum la 50 de ani sunt moș, nu? Fii atent, dacă vrei să trăiești 120 de ani, cum mi-am propus eu, la 50 de ani abia ai primit buletinul, să știi. (râde)

- Cum ai petrecut? 
- Ooo, nu am avut în viața mea atâtea felicitări live. În total 4. A fost soția și cei trei copii ai mei. Dar cu ei alături mi-am dat seama cât sunt de bogat. Am avut tort, mi-au cântat, o zi petrecută în familie și în carantină.

Leonard Doroftei: „Am făcut cârciumărie destul! Acum antrenez”

- Ce faci în Canada? Te-ai reacomodat cu viața de acolo?
- Știam unde vin. Nu știam ce o să fac. Dar mulțumesc lui Dumnezeu, acum antrenez. Am văzut că am și vocație să fiu antrenor. Mă ocup de oameni care fac mișcare, care vor să se întrețină, nu boxeri profesioniști. Dar mi-e bine, sunt liniștit. Câștig cât să-mi întrețin familia. În România am făcut atâția ani cîrciumărie, îmi ajunge. 

- Unde locuiți, mai aveți casa pe care o cumpăraseși pe vremea când boxai pentru Interbox?
- Am vândut-o de mult. Acum stăm într-un apartament, dar ne ăutăm ceva mai mare. O casă, vedem. 

Leonard Doroftei: „Să rămân la Ploiești să cerșesc? Nu, mulțumesc!”

- Am văzut într-un interviu al tău, la TVR, în care spuneai ironic că, la Ploiești ai avut multe facilități, puteai merge gratis cu autobuzul!
- Așa e! Lumea are senzația că nu știu ce am primit, ce facilități aveam eu. Oameni buni, mi-au dat o locație în gestiune pe 25 de ani, cu contract tot, și după 11 mi-au spus <Pleacă!>. Nu s-a putut găsi o rezolvare. Acolo, în acea afacere, am investit banii mei munciți, pentru care am mâncat sânge și transpirație. 

- Se spunea că oricum nu aveai prea mult succes cu Pub-ul tău. Cum e de fapt?
- Ca în orice afacere, treci prin perioade bune și mai puțin bune. În ultima perioadă mergea bine, Pub-ul avea o imagine, locația era frecventată. Când mi s-a luat ce puteam să mai fac. Să rămân la Ploiești să cerșesc? Nu mulțumesc! 

„Mi s-a propus să intru în politică? Și cu care partid să fiu? Am refuzat și lucrurile nu mi-au mai mers bine de atunci!”
Leonard Doroftei

- Ce-ți lipsește din România, Moșule?
- Cel mai mult oamenii. Sincer vorbesc. Românii sunt oameni deosebiți. Eu la Ploiești mai am o soră și un frate, soția mea Monica are și părinții. Prietenii îmi lipsesc, dar când am ales această cale, m-am gândit la familia mea. 

- Îți lipsește să auzi vorbindu-se românește la tot pasul?
- Nu asta, că în sala în care antrenez, vin foarte mulți români. Sunt încântați să lucreze cu un fost campion mondial și dublu medaliat olimpic. Aici la un medaliat olimpic se uită ca la Dumnezeu! Mă văd și cu Adi Diaconu, și el are casa peste drum de mine. 

- E o decizie definitivă? Te stabilești în Canada?
- Te-aș minți să spun da! Nu știu, niciodată să nu spui niciodatăAcum, familiei mele îi e mai bine aici. E o nouă etapă în viața mea și o iau ca atare. Și mie mi se pare că mi-e mai bine. Am întinerit cu 10 ani. Și uite, am dat jos și vreo 15 kilograme. Am trecut de la extra large la extra medium! (râde)

- Încă o dată La mulți ani și să fii sănătos, Moșule!
- Iar m-ai făcut moș. Mulțumesc încă o dată. Le transmit sănătate tuturor românilor și să nu uite că, acum  mulți ani, se trezeau la patru dimineața pentru meciurile mele. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș parcurge exact același drum. Sper că nu i-am dezamăgit și i-am făcut mândri că suntem români!

24de meciuri a susținut Doroftei la profesionism. A câștigat 21, unul s-a încheiat nedecis, iar unul singur l-a pierdut. A deținut titlul mondial WBA la categoria ușoară și a luptat pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, dar și pentru centura WBC

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.