Stranieri

Răzvan Lucescu, luat la rost de Marius Șumudică: „Să-și aducă aminte că exist și eu. Îl consideram prieten, dar are scăpări”

Marius Șumudică și Răzvan Lucescu. foto: 1923.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 11 aprilie 2020

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a avut o reacție surprinzătoare în această dimineață, luându-l în colimator pe Răzvan Lucescu (51 de ani), fostul său coleg de cameră la Rapid, în prezent antrenor la Al-Hilal, în Arabia Saudită.

Ce a provocat reacția ostilă a lui Șumudică? Un interviu acordat zilele trecute de Luce jr. la TV Telekom Sport, în care fiul lui Mircea Lucescu vorbea despre antrenorii români care s-au impus în Europa. 

Numele lui Șumudică nu apărea pe listă, iar asta l-a deranjat pe tehnicianul ocupantei locului 9 din Turcia.

„Vreau să-i dau o replică lui Răzvan Lucescu, cel care spunea că «decât să fii la locul 8 sau 9 din Europa e mai bine să fii în Golf». Da, e adevărat. E o altă conotație financiară să antrenezi în Golf.

Dar îi aduc aminte prietenului și colegului meu de cameră Răzvan Lucescu de faptul că există și Șumudică și e la o echipă din Europa! Răzvan Lucescu mai are scăpări, deși eu am vorbit mereu la superlativ despre el. Îl consideram prieten. Să-și aducă aminte de prietenul lui, Șumudică”, a spus antrenorul lui Gaziantep, la Pro X.

„În Europa, în afară de tatăl meu, a mai fost Boloni, a mai fost şi Mircea Rednic puţin, da? Nu uitaţi că Boloni a jucat ultimii ani ai carierei în Franţa şi a făcut şcoala de antrenori în Franţa, Rednic a ajuns să antreneze în Belgia la echipa la care a fost jucător, în rest, nimeni dintre români nu a ajuns în vest.

Eu de ce să mă duc în Europa? Unde? Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului în momentul de faţă?” 

- Răzvan Lucescu

Șumudică a fost antrenorul principal de-a lungul timpului la 15 formații: Rocar București, Inter Gaz, Progresul, Farul, Gloria Bistrița, Rapid, AO Kavala, Astra, Brașov, FC Vaslui, „U” Cluj, Al-Shaab, Chiajna, Kayserispor și Shabab.

2 trofeea câștigat Marius Șumudică din postura de antrenor, Campionatul României și Supercupa României, ambele cucerite cu Astra Giurgiu

Trofeele tehnicianului Răzvan Lucescu:

  • 2 X Cupa României alături de Rapid (2006, 2007)
  • 2 X Cupa Greciei alături de PAOK (2018, 2019)
  • Campionatul Greciei alături de Paok (2019)
  • Liga Campionilor Asiei alături de Al-Hilal (2020)

VIDEO. Marius Șumudică intermediază afaceri cu fistic la Gaziantep: "M-a sunat un prieten să-i fac legătura"

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.