Stiri extrasport

COVID-19. Marius Șumudică, furios pe autorități: „În România se fac prea puține teste, e o nebuloasă. Știți câte s-au făcut în Turcia?”

+31 Foto
Marius Șumudică cere suplimentarea testelor pentru COVID-19. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 11 April 2020

COVID-19. Marius Șumudică (49 de ani) a șocat pe toată lumea astăzi, când a mărturisit că e ferm convins că a fost infectat în decembrie cu noul tip de coronavirus.

Într-o intervenție televizată în care n-a iertat pe nimeni, de la românii care au plecat la muncă în Germania și până la Răzvan Lucescu, Șumudică a reclamat și faptul că în România se fac prea puține teste pentru coronavirus. În Turcia, lucrurile ar sta complet diferit, afirmă cu mâhnire tehnicianul.

„Turcia traversează o perioadă delicată. Sunt peste 48.000 de cazuri în total, dar numărul deceselor nu e atât de mare (n.r - 1.006 oameni au murit, conform worldmeters.info).

România e mult în urmă. Ieri, au fost testați în Turcia 30.000 de oameni, dintre care 4.000 au fost testați pozitiv. România testează foarte puțini oameni. 

Sunt ferm convins că mulți români au acest virus, dar trec peste el, îl duc pe picioare și sunt asimptomatici. În România e o nebuloasă, nu știm ce se întâmplă în rândul populației”, a spus Șumudică, la Pro X.

Coronavirus în România, informații oficiale

  •  În România s-au înregistrat până acum 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.
  • 282 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire. În carantină instituționalizată sunt 24.984 de persoane. Alte 74.233 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

FOTO. Impactul devastator al COVID-19 pe mapamond:

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.