Stiri extrasport

COVID-19. Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Va fi o perioadă ca în război. E posibil ca numărul celor de la terapie intensivă să crească”

Raed Arafat a vorbit despre pandemia de coronavirus

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 aprilie 2020

COVID-19. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a îndemnat pe români să nu se relaxeze și să continue să respecte îndemnurile autorităților și în perioada de Paști.

Arafat avertizează că România încă nu a atins vârful pandemiei: „Greul încă nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă.

Ca în orice ţară care are COVID şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil, dar clar că trebuie crescut numărul testelor.

(...) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.”

5.990de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 s-au înregistrat în România. 758 au fost declarate vindecate și externate.

291 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România

VIDEO. MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Raed Arafat insistă asupra unei reguli de Paști: „Este foarte important”

Primăria București continuă proiectul de testare a 10.000 de bucureșteni: cu două perechi de mănuşi pe zi, o asistentă ar trebui să ia sânge şi exudat de la zeci de oameni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.