Noutati auto

Legendarul pilot Sir Stirling Moss a murit la 90 de ani! Imagini din carieră și de la accidentul care l-a lăsat paralizat 6 luni

+20 Foto
Stirling Moss,, unul dintre cei mai apreciați piloți // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 aprilie 2020

Sir Stirling Moss, unul dintre cei mai cunoscuți piloți de Formula 1, a murit azi, la 90 de ani. Britanicul a decedat din cauza unei boli mai vechi.

În 2016, în Singapore, a suferit o infecție, care i-a pus mari probleme, iar în ianuarie 2018 a anunțat că se retrage din viața publică. „A trăit și a murit arătând minunat”, a spus soția acestuia pentru Daily Mail. Moss a fost considerat un pilot extrem de talentat, dar nu a câștigat niciodată titlul de campion mondial în Formula 1, terminând de patru ori pe locul doi. Britanicul a concurat în mai multe competiții auto și a câștigat câștigat 212 din cele 529 de curse în care a luat startul. În 1955 a triumfat în cursa de raliuri Mille Miglia, o competiție de 1.000 de mile desfășurată în Italia.

Moss a debutat în Formula 1 în 1951 și s-a retras după 10 ani. A luat startul de 66 de ori și a obținut 16 victorii și 24 de clasări pe podium, pilotând pentru Mercedes-Benz, Maserati, Vanwall, Rob Walker Cooper, Lotus și HWM.

Pe 23 aprilie 1962 a suferit un grav accident în cursa de la Goodwood și a stat o lună în comă. Moss s-a lovit la coloană, iar timp de 6 luni a avut parte stângă paralizată, fiind nevoit să se retragă.

 După retragere, s-a ocupat de afaceri și a avut o carieră în media, comentând curse.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.