Campionate

Gianluca Vialli a învins cancerul după 17 luni de chemioterapie: „Mă pot uita în oglindă și sunt norocos față de alții”

+31 Foto
Gianluca Vialli în tricoul lui Chelsea, în 1998 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 13 aprilie 2020

Gianluca Vialli, 55 de ani, s-a vindecat de cancer după o perioadă de tratament de 17 luni. „Te lupți cu frica morții, concentrându-te la ceea ce iubești cu adevărat. În izolare, aproape că trăiesc într-o atmosferă Zen”.

Mai vin și vești bune din Italia, atât de lovită de dramele miilor de morți de coronavirus. E cazul lui Gianluca Vialli, ferit de COVID-19, dar care s-a luptat mult pentru viața lui și a învins un cancer la pancreas după 17 luni!

Atât a suferit în cele două cicluri de chemioterapie. „Sunt bine și fericit. În decembrie, am încheiat a doua tură de nouă luni de tratament. Testele au arătat că am scăpat de boală. Dar, deși sunt în siguranță, tot stau cu sufletul la gură", mărturisește italianul de 55 de ani.

Gianluca Vialli: „Vor fi traume enorme"

Interviul acordat pentru „La Repubblica" este emoționant, fostul vârf de la Sampdoria, Chelsea și Juventus comparându-și situația cu cea a pacienților de coronavirus: „A fost dificil, chiar și pentru un tip puternic fizic și mental.

Să-mi recâștig sănătatea înseamnă să mă uit în oglindă, să-mi văd părul cum crește, să nu îmi mai desenez sprâncenele cu un creion. Mă simt norocos față de alții. Și mă gândesc la cei din spitale obligați să moară singuri, fără ca rudele să le fie aproape la pat, și nici măcar la funeralii. Criza va lăsa traume enorme în țară, emoționale, morale și economice".

Gianluca Vialli: „În liniștea ce ne înconjoară există aproape o atmosferă Zen”

Internaționalul cu 16 goluri și 59 de selecții în squadra azzurra a vorbit despre chinul izolării: „Te lupți cu frica de a muri concentrându-te la ceea ce iubești cu adevărat și la cât de mult vrei să te întorci la lucruri bune. 

În imensa liniște ce ne înconjoară există aproape o atmosferă Zen. Putem auzi cântecul păsărilor în aglomerațiile din metropole, vedem cum dispare smogul, chiar după ce unii au jignit-o pe acea minunată fetiță, Greta Thunberg".

„Va fi minunat când fotbalul și sportul vor reîncepe, iar emoțiile și amintirile ne vor ajuta să ne recuperăm viețile. Sper să ne păstrăm solidaritatea și să nu-i uităm pe eroii generoși din spitale" 
Gianlica Vialli, fost atacant italian

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre Italia și fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.