Pariuri sportive

Povestea a ”două lozuri” câștigătoare și a felului în care soarta i-a jucat o festă unui parior

Atunci când pariezi, să știi să te oprești la momentul potrivit face parte din regulile jocului. Însă, cum îți dai seama când trebuie să o faci? Teoretic, iei această decizie raportându-te la obiectivele propuse și sperând că soarta nu îți va juca feste.

Articol de Dan Bâra  —  luni, 13 aprilie 2020

Atunci când pariezi, să știi să te oprești la momentul potrivit face parte din regulile jocului. Însă, cum îți dai seama când trebuie să o faci? Teoretic, iei această decizie raportându-te la obiectivele propuse și sperând că soarta nu îți va juca feste. Pentru că, dacă o face, atunci s-ar putea să regreți amarnic.  

Povestea pariorului australian, pe care urmează să v-o prezentăm, este una dusă la extrem. Șansele ca un astfel de lucru să se fi întâmplat erau infime și, totuși, exact așa s-au petrecut lucrurile. 

Concret, un bărbat a mizat 5$ pe patru cai, în curse diferite, la o cotă totală de 27.702. După primele trei curse, caii aleși se impuseseră, așa că a decis să apeleze la ”cash out”, adică să retragă banii fără să mai aștepte și ultimul rezultat. În cursa a patra, calul ales avea cota 81.00, fiind cel mai slab cotat. Omul și-a făcut un calcul de bun simț. Decât să piardă sperând la un câștig de 138.000$, care era foarte puțin probabil, părea mai logic să accepte oferta bookmakerului, în valoare de 441$. 

Până la urmă, a plecat acasă cu cei 441$, dar și cu un mare regret. Calul ales, Prince of Penzance, a câștigat cursa și, dacă nu și-ar fi retras banii mai devreme, pariorul ar fi luat nu mai puțin de 138.000$, adică aproximativ 80.000 de euro!

Un alt parior, instalator de meserie, s-a oprit la o casă de pariuri între două lucrări și a ales nu mai puțin de 6 cai pe bilet. Cotele erau uriașe, iar șansele de câștig, mici. Tot mică a fost și suma pariată, două lire sterline. Din nou, soarta a făcut ca pariurile alese să fie cele corecte, iar omul a câștigat suma de 1.45 milioane de lire sterline!

Si acest parior ar fi putut să retragă banii după primele 4 sau 5 curse, însă a decis să meargă până la capăt și să riște totul pentru a da lovitura. În mod normal, despre primul parior am putea spune că a procedat corect, iar despre al doilea, că a greșit. Însă unele reguli nu acoperă perfect toate situațiile, iar celebra formulare ”Așa da - Așa nu” pare una cât se poate de subiectivă. 

Citește mai multe știri despre pariuri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.