Tenis

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky a fost ofertat să trântească un meci în primul tur al unui turneu de Mare Șlem

Sergiy Stakhovsky în acțiune FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 aprilie 2020

Sergiy Stakhovsky a dezvăluit într-un interviu pentru televiziunea națională că în 2009 a primit o ofertă de 100.000 de dolari pentru a pierde în primul tur la Australian Open.

Tot mai mulți jucători de tenis recunosc că la un moment dat în carierea lor au primit oferte pentru a trânti meciuri. Acum a venit rândul lui Sergiy Stakhovsky, 34 ani și 169 ATP,  care a spus că acum unsprezece ani a primit o ofertă de 100.000 dolari pentru a pierde partida cu francezul Arnaud Clement din primul tur la Australian Open.

Ucraineanul spune că a refuzat oferta, deşi a pierdut meciul de cinci seturi cu Arnaud Clement, care s-a impus cu 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1. „Când am ieşit de pe teren, cred că i-aş fi lovit cu racheta pe cei ce mi-au oferit bani dacă dădeam cu ochii de ei'', a spus jucătorul ucrainean. 

S-a temut pentru familia sa

Sergiy Stakhovsky are patru titluri ATP în palmares și a subliniat că a semnalat tentativa de corupţie şi la Unitatea de integritate a tenisului (TIU), care abia începuse să funcţioneze la acea vreme.

TIU a solicitat numele persoanelor care au încercat să-l corupă, dar Stakhovsky  a refuzat să le dezvăluie: „I-am întrebat - 'Îmi puteţi proteja familia?' Acel om era doar un intermediar, din anturajul unor oameni foarte periculoşi, iar familia mea trăieşte în Ucraina. Oficialii mi-au spus că nu îmi pot garanta securitatea''.

5,3 milioane de dolaria adunat Sergiy Stakhovsky din tenis

Cea mai importantă victorie din cariere lui Sergiy Stakhovsky a venit în 2013, la Wimbledon, când l-a învins în turul al doilea pe Roger Federer. În acel an ucraineanul a participa și la BRD Năstase Ţiriac Trophy, când a acordat un interviu pentru Gazetă.

31 este cel mai bun lococupat de Sergiy Stakhovsky în ierarhia mondială, pe 27 septembrie 2010

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.