Campionate

Alex Maxim se plânge de tratamentul străinilor: „Un român nu va fi niciodată în aceeași oală cu spaniolii sau germanii. Lor li se acordă mai multe șanse”

140 de partide a bifat Maxim în Bundesliga - 14 goluri și 27 de pase decisive

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 13 April 2020

Alexandru Maxim (29 de ani), mijlocașul ofensiv împrumutat de Mainz la Gaziantep, consideră că fotbaliștii români sunt tratați diferit în străinătate față de jucătorii proveniți din Occident.

De exemplu, Maxim a declarat că, de-a lungul carierei sale, a văzut cum „olandezi care jucau fără să aibă vreo realizare. Intrau pe teren, nu făceau nimic și antrenorul tot pe ei îi folosea”.

Alex Maxim: „Ceilalți primesc mai multe oportunități”

„Să fim sinceri, un român nu va fi pus niciodată în aceeași oală cu jucătorii spanioli sau germani. Ăsta este adevărul, cine crede altceva se înșală. Vă spun că ceilalți primesc mult mai multe oportunități și nu e vreo frustrare, dar zic așa. Am intrat în contact cu foarte mulți jucători, antrenori, oficiali și am experiență, știu ce spun.

Până când noi, românii, nu vom trece la un alt nivel, atât la naționale, cât și la club, jucătorii români vor fi văzuți la fel. Asta este cota noastră în momentul ăsta, din păcate. Unui jucător belgian, italian, neamț i se acordă mult mai multe șanse.

Erau olandezi care jucau fără să aibă vreo realizare. Intrau pe teren, nu făceau nimic și antrenorul tot pe ei îi folosea", a declarat Maxim la TV Digi Sport.

Maxim s-a făcut cunoscut în România la Pandurii, echipă de la care a fost transferat în 2013 la Stuttgart. Alex a continuat în Germania, la Mainz, iar din luna ianuarie este împrumutat la Gaziantep, formație pregătită de Marius Șumudică.

1,6 milioane de euroeste cota de piață a lui Alex Maxim, potrivit Transfermarkt

5 goluria reușit Maxim pentru naționala României, în 39 de selecții

VIDEO Ziarul de azi are 12 coperte, fiecare cu câte un sportiv imortalizat la el acasă, dar costumat în echipament de competiție

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.