Stiri extrasport

PSD îi pune condiții lui Klaus Iohannis: „Altfel, nu vom vota prelungirea stării de urgență!”

Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 14 aprilie 2020

Președintele Klaus Iohannis e așteptat să anunțe oficial prelungirea stării de urgență, dar se lovește de opoziția venită din partea PSD-ului, care solicită Guvernului unele garanții.

  • CONTEXT: Conform legilor în vigoare, președintele poate prelungi durata stării instituite cu acordul Parlamentului. De asemenea, acesta poate recurge la măsuri precum extinderea sau restrângerea ariei de aplicare a decretului Parlamentul trebuie să încuviințeze măsura de prelungire a stării de urgență în cel mult cinci zile de la adoptarea deciziei. 
  • În cazul în care parlamentarii decid împotrivă, Klaus Iohannis este nevoit să revoce de îndată decretul, măsurile încetând imediat.

Într-o postare publicată pe contul său de Facebook, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a explicat de ce nu e de acord cu prelungirea stării de urgență, decretată pentru prima oară în România pe 14 martie. 

„PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern. Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern! 

Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Măsurile pe care PSD le așteaptă din partea Guvernului:

  • „Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
  • Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;
  •  Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă și limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
  • Proiectele majore de investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
  •  Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

15 aprilie - 16 maiva fi perioada viitoarei stări de urgență din România

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri de actualitate din România:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.