Nationala

EXCLUSIV Adrian Mutu nu uită conflictul cu Răzvan Lucescu: „Eram golgeterul echipei și tu îmi spui ce să fac? Mi se pare aiurea rău de tot”

Adrian Mutu și Răzvan Lucescu au colaborat la echipa națională

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 aprilie 2020

Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, a fost invitat la GSP LIVE și a vorbit despre unul dintre cele mai controversate momente ale sale la echipa națională.

În octombrie 2009, după Serbia - România 5-0, în preliminariile CM 2010, Adi Mutu a plecat cu maşina la Novi Sad, 96 de kilometri de Belgrad, unde s-a alăturat unei sărbători organizate de patronul clubului din Vojvodina, Ratko Buturovic, un personaj cu legături interlope și un controversat om de afaceri. Acesta a decedat în 2013. După acel episod, Mutu a fost exclus din națională de selecționerul Răzvan Lucescu, unde a mai revenit după 16 luni.

VIDEO. Adi Mutu vorbește despre conflictul cu Răzvan Lucescu

„Se terminase acțiunea? Da! Este problema selecționerului de ce nu am mai venit eu la națională după? Dacă aș fi în locul selecționerului, aș spune că e treaba jucătorului, dacă s-a terminat acțiunea. Eu, ca selecționer, nu am treabă cu ce face jucătorul în timpul liber. E treaba clubului.

Oricum la următorul meci, cu Franța, eram suspendat. De ce să merg la Paris? M-a sunat Fiorentina ca să mă întorc la club imediat și mi-a dat un avion privat. Când ești suspendat pentru următorul meci, tu ai seara aia liberă și după te duci la club. Tu nu mergi să stai cu echipa națională. Ești al clubului. Selecționerul a considerat să nu mă mai cheme după pentru că s-a simțit jignit. E decizia lui și am respectat-o. Nu pot să spun dacă s-a simțit lezat. A luat acea decizia și după a revenit. Așa a gestionat el cazul. 

În meciul cu Serbia, el m-a scos din teren la 2-0, prin minutul 60. Nu m-am schimbat singur. Dar nu a fost niciun episod. Dacă pierdeam cu 5-0 și cineva râde în vestiar, m-ar scoate din minți. Nu l-aș mai chema la națională. Aveam 28 de ani, eram golgeterul echipei, eram suspendat pentru următorul meci, trebuia să mă întorc la club și tu îmi spui mie ce să fac? Mi se pare aiurea rău de tot. Mentalitatea asta nu poate sta în picioare pentru niciun antrenor. Nu am văzut la nimeni asta.  Nu pot să plec cu naționala, pentru că trebuie să vin la club înapoi și am 30 de ani. Eu gestionez sentimentele după un meci pierdut cum cred.

Acum mă înțeleg foarte bine cu Răzvan. Am ajuns să vorbim multe lucruri. Relația noastră a pornit cu stângul, dar acum ne înțelegem foarte bine”, a declarat Adi Mutu la GSP LIVE.

Vezi și alte știri din GSP LIVE: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.