Handbal

Dinamo, SCM Rm. Vâlcea și CSM București eliminate fără să joace din Liga Campionilor?

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 16 aprilie 2020

Astfel, Dinamo (masculin), SCM Rm. Vâlcea și CSM București (feminin) ar putea fi eliminate fără să joace! Dacă nu va mai fi timp pentru jocuri, Federația Europeană de Handbal își rezervă dreptul de a trimite în Final Four-ul Ligii Campionilor echipele cel mai bine clasate în faza grupelor.

O situație fără precedent ar putea avea loc în handbalul european în acest final de sezon. Programul extrem de încărcat și imposibilitatea de a juca pentru echipe din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea duce la o soluție de compromis pentru Federația Europeană de Handbal (EHF).

Echipele românești, eliminate fără să joace?

Surse din cadrul EHF spun că forul de la Viena ar putea trimite direct în Final Four-urile Ligii Campionilor, la fete și la băieți, echipele cel mai bine clasate în faza grupelor. Astfel, Dinamo (masculin), SCM Rm. Vâlcea și CSM București (feminin) ar putea fi eliminate fără să joace!

Dinamo e calificată în ”optimile” Ligii, urmând să întâlnească Paris Saint Germain, în dublă manșă. La fete, SCM Rm. Vâlcea ar trebui să joace cu campioana Franței, Metz, în timp ce CSM București are o situație foarte grea cu campioana Europei, Gyor.
Dacă EHF ar lua această decizie, la masculin echipele calificate în Final Four-ul de la Koln ar fi THW Kiel, Veszprem, Barcelona și PSG, în timp ce la feminin, pentru turneul de la Budapesta ar merge Gyor, Metz, Brest și Esbjerg. 

EHF se preconizează că va anunța o decizie finală cu privire la meciurile din Liga Campionilor cel mai târziu pe 15 mai. 

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.