Stiri extrasport

Un arhiepiscop, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis: „Vom avea înmormântări!? Președintele ne-a blestemat!”

+60 Foto
ÎPS Teodosie critică decizia președintelui Klaus Iohannis // Sursă foto: captură Facebook @Arhiepiscopia Tomisului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 16 aprilie 2020

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a reacționat vehement după ce Klaus Iohannis, șeful statului, a cerut revocarea înțelegerii făcute între MAI și Patriarhia Română.

„E ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații (n.r. referire la cuvintele lui Iohannis:  «După sărbători vom avea înmormântări»). De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi de acolo așteptăm ocrotire.

Creștinii se simt neglijați și părăsiți. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Toți regii României au simțit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia. Domnul Vela e un om de credință. Creștinii așa văd, ca pe un atac. A încetat ciuma când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniți și ne aduceți lumină și paște.

Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul și cu președintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creștinii care vor Sfânta Lumină știu de ordine”, a declarat ÎPS Teodosie, la România TV.

Conferința de presă a lui Klaus Iohannis în care anunță revocarea înțelegerii dintre MAI și Patriarhia Română:

FOTO Cele mai interesante cadre din București în timpul pandemiei de coronavirus:

Citește mai multe știri din secțiunea extrasport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.