Stiri extrasport

COVID-19. Adrian Streinu-Cercel și când am putea scăpa de interdicții: „Virusul are o evoluție «în dromader»”

+60 Foto
Adrian Streinu-Cercel spune că românii trebuie să aibă grijă în aceste zile

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 17 aprilie 2020

Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş", a vorbit despre situația din România și despre interdicțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit acestuia, românii ar putea scăpă de toate interdicțiile la jumătatea lunii iulie. Dacă stăm potoliți în aceste patru - cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliți, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

Streinu-Cercel a vorbit și despre cum evoluează pandemia și crede că în toamnă vom avea un nou val de îmbolnăviri, comparând evoluția grafică a bolii cu o cămilă.

Evoluţia «în dromader» înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie în lunile iulie - august, după care din septembrie - octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi la ceea ce spun şi alte ţări, China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a adăugat acesta.

 

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

GALERIE FOTO. Vezi mai multe imagini inedite din București, surprinse de GSP în timpul pandemiei de coronavirus

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.