Campionate

FOTO Agenta 007 » Cine e misterioasa femeie care l-a ajutat pe șeicul Mohammed bin Salman să pună mâna pe Newcastle: de la pictoriale sexy la afaceri cu sute de milioane

+6 Foto
Foto: Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 17 aprilie 2020

Amanda Staveley, 47 de ani, este un personaj-cheie în negocierile de vânzare a echipei Newcastle de la Mike Ashley către un fond de investiții controlat de Mohammed bin Salman (34), prințul moștenitor al Arabiei Saudite, cel mai bogat șeic din lume, cu o avere cotată la 1,4 trilioane de dolari. 

Amanda e cunoscută în Marea Britanie ca o prestigioasă femeie de afaceri și a fost cea care a negociat din partea cumpărătorului tranzația clubului Newcastle. După ce tranzacția va fi fost parafată, ea va primi 10% din acțiunile echipei, la fel ca firma Reuben Brothers. 

În schimb, Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite va deține 80% din Newcastle. Înainte de a face afaceri de milioane și a-și crea legături puternice în Orientul Mijlociu, Amanda și-a început cariera ca fotomodel și a pozat în numeroase pictoriale pe finalul anilor '90. 

Așa a ajuns să îl cunoască pe Prințul Andrew din familia regală britanică, iar alături de el a avut o relație de doi ani, scrie The Sun. I-a refuzat, însă, cererea în căsătorie pentru că nu voia să intre în familia regală și s-a concentrat pe afaceri. 

În 2011 s-a căsătorit cu omul de afaceri iranian Mehrdad Ghodoussi, alături de care este și în prezent. Un alt moment dificil pentru Amanda a fost în 2013, când a fost diagnosticată cu boala Huntington. Totuși, ea a reușit să treacă și peste acest moment și să își dezvolte relațiile de afaceri.

300milioane de lire sterline primește Mike Ashley în schimbul lui Newcastle United

Citește și alte știri despre Newcastle:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.