Campionate

Diego Maradona a povestit cum i-a venit ideea „Mâinii lui Dumnezeu”: „Taci, prostule! Îmbrățișează-mă!”

Diego Maradona și golul cu mâna rămas în istorie

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 17 aprilie 2020

După 34 de ani, legendarul Diego Armando Maradona (59 de ani) n-a uitat nimic din acel meci cu Anglia, din ”sferturile” CM 1986. „Mi-am zis: lovesc mingea, apoi duc imediat mâna lângă cap”.

Pe 22 iunie 1986, la 2-1 cu Anglia în "sferturile" Mondialului din 1986, Diego Maradona a marcat și cel mai controversat gol al istoriei fotbalului, și cel mai frumos gol. 

Și acum, după 34 de ani, știe absolut tot despre acele reușite, rememorându-le într-un interviu filmat de federația argentiniană și preluat de Mundo Deportivo.

Maradona: "Valdano a venit și el la mine: «Cu mâna?». L-am întrebat același lucru: «Cu mâna?»

În minutul 51, la 0-0, "butoiașul cosmic" a deschis scorul cu mâna. "În fața mea era un zid, pentru că englezii păreau toți niște stânci. 

Fenwick, Butcher, toți din apărare erau mari. Și Sansom, cel care mi-a dat pasa. Nu Valdano, ci Sansom, care l-a anticipat pe Valdano", și-a amintit Diego. "Când am văzut balonul înălțându-se, mi-am spus: «Nu-l voi ajunge niciodată, te rog, vino înapoi!». 

Atunci mi-a venit ideea: «Lovesc mingea, apoi duc imediat mâna lângă cap»". Exact ce a făcut. "După ce am aterizat, nu știam unde e mingea. M-am uitat, era în plasă. Așa că am început să urlu «gol, gol!». Checho Batista, idiotul de Checho, m-a întrebat dacă am marcat cu mâna. I-am zis: «Taci, prostule! Îmbrățișează-mă!». 

Valdano a venit și el la mine: «Cu mâna?». L-am întrebat același lucru: «Cu mâna?»”.

Maradona: "Eram un buldozer, nici un tren nu m-ar fi oprit" 

Maradona a povestit și cursa carierei. „Am luat mingea la centrul terenului. Am început să alerg cu ea la picior și, când l-am observat pe Reid că nu mai poate, mi-a fost clar: «Asta e faza mea»", a început "Pelusa". 

"Primul mi-a ieșit în cale Butcher și l-am fentat. S-a dus în stânga. Apoi, i-am văzut cu coada ochiului pe Burruchaga și Valdano. Fenwick se îndoia dacă să rămână în marcaj la ei sau să mă atace pe mine. L-am driblat și pe el. 

A pus mâna pe mine, dar eu eram un buldozer, nici un tren nu m-ar fi oprit. L-am păcălit și pe Shilton și, exact înainte ca Butcher să-mi sară la gleznă, am trimis mingea în plasă".

VIDEO. STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.