Handbal

COVID-19. Căpitanul lui Dinamo transformat în polițist, șocat de Ferentari: „Am văzut șobolani mai mari decât o mâță. E un coșmar. Ce vedeți la TV e pistol cu apă”

+60 Foto
Din cauza lipsei de personal, sportivii de la Dinamo au fost chemați la ordin, fiind la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 19 aprilie 2020

Dan Savenco, căpitanul echipei de handbal Dinamo, a povestit o experiență șocantă din cariera de polițist pe care o desfășoară în zona Aleea Livezilor din Ferentari.

Savenco a fost alocat la Secția 24 Poliție din Capitală, în Ferentari, și afirmă pentru Libertatea: „Nu se gândește nimeni că ești sportiv, poți să fii și Messi. Am văzut ce nu credeam că există și ceea ce nu cred că o să mai văd în viață. Te înfurii, ți-e milă, ți-e teamă, ți-e scârbă, sunt atâtea sentimente ce te năpădesc”.

COVID-19. Dan Savenco: „E un coșmar”

„E favelă! Nu poți să-ți închipui exact, nu poți să descrii în cuvinte, uitați-vă pe net și apoi înmulțiți cu o sută ca să vă dați seama de realitate. Când am intrat pe stradă, am văzut șobolani mai mari decât o mâță. M-au întrebat colegii: «Ai curaj să intri în blocuri?». Am avut șansa de a merge acolo cu celebrul «Gargamel», m-a dus 10-15 minute prin, nu știu cum să numesc exact, locuințele alea.

Vrei să ajuți, vrei să fugi, nu-ți vine să crezi, dar e un coșmar real. Ceea ce vedeți la TV din filmele americane, din ghetouri, sau viața la țară, în zone sărace… E pistol cu apă, pe lângă ce e în Aleea Livezilor. 

Când am ieșit de acolo, le-am spus polițiștilor: Voi, care patrulați pe aici, care trebuie să rezolvați conflicte aici, voi sunteți eroi! Lumea vă înjură, dar cum naiba puteți trăi în stresul ăsta continuu?”, a declarat dinamovistul pentru Libertatea.

FOTO București în vremea pandemiei de coronavirus - cele mai interesante cadre:

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.