Liga 1

Gică Hagi, salariu colosal la Steaua: „Am plecat de la pâine cu apă si zahăr”

Hagi recunoaște că fotbaliștii erau privilegiați în perioada comunismului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 19 April 2020

Gică Hagi (55 de ani) a dezvăluit ce salariu avea la Steaua, în vremea care unul dintre cei mai mari fotbaliști români din istorie activa în iarbă.

Într-un interviu acordat pentru TVR în urmă cu mai mulți ani, Hagi recunoștea că „noi câștigam foarte mulți bani la Steaua atunci, de ordinul sutelor de mii de lei, 200.000 de lei pe lună”. În 1989, salariul mediu în România era aproximativ 3.000 de lei, iar 1 dolar era echivalentul a 15 lei! Ce își putea cumpăra Hagi cu salariul pe o lună? Aproape trei Dacii, care se vindeau atunci cu 70.000 de lei!

Gheorghe Hagi: „Ca sportiv ajungi să câștigi un contract fabulos”

„Eu am fost angajat la o firmă mare de construcții, dar nu m-a văzut nimeni la față și luam un salariu foarte important, o mie și ceva de lei, de două ori mai mult decât tata. Dar bine, noi câștigam foarte mulți bani la Steaua atunci, de ordinul sutelor de mii de lei, 200.000 de lei pe lună.

Trăiam într-o lume privilegiată, nu eram chiar rupți de realitate, dar aveam mai multe facilități. Am plecat de la pâine cu apă și zahăr. Făceam performanțe, eram printre cei mai buni din Europa. Asta era șansa noastră, dar și noi stăteam în cantonamente, riscam, puteam să pățim un accident.

Ca sportiv sau artist mare ajungi să câștigi un contract fabulos, să ai bani, dar îl câștigi pe o durată mică, pentru că nu poți să fii faimos și să câștigi enorm toată viața”, mai declara Hagi.

306 de goluria marcat Hagi în toată cariera, 141 în Liga I, 12 în Cupă, 86 în celelalle campionate, 32 în cupele europene şi 35 la „naţională"

1986-1990este perioada în care „Regele” a jucat pentru Steaua

Cariera lui Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei;
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani;
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani;
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile;
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

VIDEO Dan Negru despre Hagi: „Nu înțeleg de ce lumea îi spune Gică”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.