Liga 1

DINAMO. Surprize, surprize cu Ionuț Negoiță » Anunțul făcut înainte de ziua decisivă pentru vânzare: „Între timp, s-a mai întâmplat ceva”

Ionuț Negoiță este din 2013 patronul lui Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 20 April 2020

Ionuț Negoiță (48 de ani), conducătorul lui Dinamo, a făcut noi precizări despre vânzarea clubului. Acesta a vorbit despre datoriile roș-albilor și despre baza sportivă de la Săftica.

  • Marți va fi întâlnirea decisivă dintre Negoiță și cei din Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo", care au trimis o scrisoare de intenție către actualul finanțator al clubului
  • Ionuț Negoiță vrea să le cedeze lor tot pachetul de acțiuni pe care îl controlează la Dinamo, aceasta după ce a mai dat 10 la sută fanilor angrenați în programul socios „DDB", care au virat deja peste 210.000 euro în conturile echipei

„E practic o eşalonare făcută către ANAF pentru taxele pe doi ani de 500.000 de euro. Şi mai e pe rol litigiul cu Rotariu, de 200.000 de euro, pe care l-am câştigat în primă instanţă, iar acum se judecă. Eu zic că o să îl câştigăm.

Ei preiau şi pasive şi active. Au avut tot ce au cerut la momentul respectiv, la fel ca toţi cei interesaţi să preia clubul, li s-a răspuns la tot ce au dorit. Între timp, s-a mai adăugat la datorii, dar unele sunt eşalonate, altele pot fi şi ele eşalonate, deci situaţia nu e dramatică dacă nu se mai tergiversează mult”, a declarat Negoiță la TV Digi Sport.

Ionuț Negoiță, conducător Dinamo: „Suntem printre puţinele cluburi care au o bază proprie de antrenament”

„Baza de la Săfica e pe această societate, cu bază de cazare, restaurant, sala de sport, terenuri, şi ce mai e e acolo. Suntem printre puţinele cluburi care au o bază proprie de antrenament. Partea din faţă nu a fost niciodată dedicată sportului, s-a vândut ca să se poată finanţa pentru planul de insolvenţă”

Cifre șocante în bilanțul financiar pe 2019 al lui Dinamo

Dinamo a publicat datele contabile, așa cum au procedat și celelalte cluburi din prima ligă. Numerele afișate pe site-ul clubului traduc gestiunea dezastruoasă din club. Societatea consumă bani mai mulți decât încasează și nici rezultatele sportive nu justifică paguba.

Pentru anul 2019, diferența dintre venituri și cheltuieli e de aproape două milioane de euro! Datele sunt înregistrate în lei în contablitate. Venituri din exploatare, adică din activitățile curente, specifice clubului: 16,6 milioane de lei. Cheltuieli din exploatare: 25,9 milioane de lei.

VIDEO Mesajul lui Riccardo Piscitelli pentru fanii dinamoviști

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.