Stiri extrasport

Nelu Tătaru, lovitură pentru sport: competițiile cu spectatori nu pot fi reluate în următoarele 2 luni

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 20 aprilie 2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre posibilitatea eliminării treptate a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Competițiile sportive cu adunări mari de persoane cu pot fi reluate în următoarele 2 luni. 

Nelu Tătaru afirmă cu tărie că România nu își permite slăbirea măsurilor în acest moment. 

Întrebat dacă în primul val de eliminare a restricțiilor vor intra și competițiile sportive, ministrul Sănătății a spus: „Când vorbim de reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanți. Ne gândim după următoarele 2, 3 luni, depinde de evoluție”.

„Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare”
- Grupul de comunicare strategică

Liga 1, afectată?

Oficialii LPF au publicat un posibil scenariu de desfășurare a etapelor de campionat rămase. Conform acestuia, campionatul ar fi reluat pe 6 iunie și s-ar încheia pe 26 iulie. Așadar, mai puțin de două luni pentru 8 etape de play-off și 12 de play-out. 

Cel mai probabil, declarațiile ministrului Nelu Tătaru se referă la competițiile sportive cu public. Cum oficialii LPF au anunțat că partidele se vor juca cu porțile închise, Liga 1 ar putea respecta programul stabilit. 

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre COVID-19:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.