Campionate

Sezon ANULAT în Olanda! Răzvan Marin și Ajax pot deveni campioni » Decizia anunțată azi de premier

Mark Rutte, premierul Olandei, a susținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat că niciun eveniment sportiv nu va avea loc în țară până pe 1 septembrie.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 21 April 2020

Mark Rutte, premierul Olandei, a susținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat că niciun eveniment sportiv nu va avea loc în țară până pe 1 septembrie. 

Olanda nu ia în calcul reducerea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Premierul a anunțat o serie de măsuri care a înfuriat cluburile de fotbal. O ședință de urgență a Ligii a fost convocată pentru vineri. 

„Fotbalul profesionist nu poate fi reluat până pe 1 septembrie. Da, știu, e o măsură dură, dar trebuie să facem sacrificii pentru a depăși această situație. Mă aștept ca toată lumea să înțeleagă” 
- Mark Rutte, premierul Olandei

Măsurile anunțate în Olanda

  • Niciun eveniment sportiv nu poate avea loc până pe 1 septembrie;
  • Evenimentele fără spectatori nu fac excepție;
  • Copiii până la vârsta de 12 ani se pot antrena din nou organizat începând cu data de 28 aprilie, dar competițiile oficiale nu vor fi reluate;
  •  Tinerii sub 18 ani vor primi mai mult spațiu pentru pregătire, cu respectarea distanței sociale.

Răzvan Marin, aproape de titlu 

Ajax Amsterdam, formația lui Răzvan Marin, ar deveni campioană în cazul înghețării actualului clasament. „Lăncierii” au 56 de puncte, sunt la egalitate cu Alkmaar, dar au un golaveraj mai bun.

Interzicerea evenimentelor publice până la 1 septembrie clarifică situația. În consecință, Consiliul Federal intenționează să nu mai continue acest sezon. Pe baza deciziei Guvernului, KNVB se va consulta cu UEFA și va lua o horărâre vineri, împreună cu cluburile și toate părțile implicate”                                                    Comunicatul Federației Olandeze

34.134de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate până astăzi în Olanda. 3.916 și-au pierdut viața

VIDEO /  Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.