Stiri extrasport

Primul medicament care doboară COVID-19 vine din America! Rezultatele pe 125 de pacienți + anunțul Ministerului Sănătății: „Sperăm să-l aducem în România într-o lună”

+31 Foto
Americanii au folosit un medicament care a oferit rezultate satisfăcătoare în lupta împotriva COVID-19. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 22 April 2020

COVID-19. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit marți seara despre medicamentul Remdesivir, care a fost folosit în Statele Unite pentru tratarea pacienților diagnosticați cu coronavirus. 

Potrivit HotNews, medicamentul Remdesivir a fost administrat la 125 de persoane internate la Spitalul Universitar din Chicago. Studiul a demonstrat că majoritatea pacienților care au primit acest tip de tratament s-au vindecat. Doar două persoane au murit dintre cele 125 internate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Promite tratament efectiv pentru coronavirus”

Nelu Tătaru a comentat posibilitatea ca respecitvul medicament, folosit inițial pentru a trata Ebola, să ajungă și în România. 

„Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi. 

Este un răspuns pozitiv (n.r. la Remdesivir) şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru coronavirus. Suntem într-o situație în care avem o discuţie cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană. Să sperăm că într-o lună îl putem aduce în România”, a afirmat Nelu Tătaru, la Antena 3.

VIDEO. Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.